Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα βγούμε καλύτεροι από αυτήν τη δοκιμασία

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα βγούμε καλύτεροι από αυτήν τη δοκιμασία

-Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας, με αγάπη για τον άνθρωπο

Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει και να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, στο σύνολό της, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες των περιορισμών και συμπεριλαμβάνοντας, κατά προτεραιότητα, στα μέτρα πρόνοιας τους πιο αδύναμους.

Στέλνουμε μήνυμα στήριξης και ευγνωμοσύνης στους επιστήμονες, που όλο αυτό το διάστημα ερευνούν, μελετούν και καταθέτουν την ψυχή και τις γνώσεις τους για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανεύρεση εμβολίου και θεραπείας. Είναι άλλωστε εκείνοι που πρώτοι, με διαύγεια και υπευθυνότητα, επεσήμαναν την πιθανότητα εκδήλωσής της, πολύ πριν εκδηλωθεί.

Εμείς σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή επιλέγουμε να είμαστε συμπαραστάτες σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη αλλά και αρωγοί όπου μπορούμε να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης.

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, έμπρακτα και αληθινά, την προτροπή «Μένουμε Σπίτι» και κάθε μέλος μας έγινε υπόδειγμα και πομπός αυτής της προτροπής.

Σήμερα, που ο κατ’ οίκον περιορισμός έγινε υποχρεωτικός, καλούμε τους πολίτες με ανθρωπιά και αλληλεγγύη να σταθούν κοντά, ακόμη κι από απόσταση, σε όσους είναι μόνοι και χρειάζονται βοήθεια, στήριξη, εμψύχωση. Ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια τσάντα με ψώνια στην πόρτα ας είναι η αφορμή για ανθρώπινη ζεστασιά.

Από αυτήν τη δοκιμασία πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βγούμε αλώβητοι.

Αλλά και για να βγούμε καλύτεροι.

Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την οδυνηρή εμπειρία για να φανταστούμε, να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας με αγάπη για τον άνθρωπο και με προσήλωση στην ελευθερία.

Και ας βάλουμε στόχο να είμαστε όλοι εκεί για να δούμε και να ζήσουμε μαζί αυτήν τη μέρα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: el.wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ