Σοκάρει κάποιους η «ανατριχιαστική» ησυχία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας… Πού να δουν σε Μαδρίτη και Μπέργκαμο… Ησυχία νεκροταφείου…

Σοκάρει κάποιους η «ανατριχιαστική» ησυχία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας… Πού να δουν σε Μαδρίτη και Μπέργκαμο… Ησυχία νεκροταφείου…

Το 61,5% λέει ότι ποτέ πριν δεν είχε αισθανθεί τόσο πολύ φόβο. Ούτε καν όταν έγινε υπουργός ο Κικίλιας. Ούτε όταν πήγε ο Ρακιντζής στη Eurovision.

Ενώ το 48,8% είναι σίγουρο ότι η περιπέτεια με την πανδημία θα τελειώσει τον Μάιο. Για το ποια χρονιά ακριβώς δεν είναι βέβαιοι.

Όσοι τώρα διαμαρτύρονται για τα μέτρα, όταν αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός των θανάτων θα φωνάζουν γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε πιο σκληρά μέτρα.

«Έγιναν πολλά λάθη, αλλά δεν είναι η στιγμή να τα ξεμπροστιάσουμε», είπε ο Ν. Τόσκας. Μετά ξάπλωσε ξανά για να… κάνει πως κοιμάται!

«Εμείς θα είχαμε αναγγείλει πιο γρήγορα μέτρα», ανέφερε ο Τσακαλώτος. Που ως υπουργός κινείτο με… ταχύτητα Σουμάχερ.

Αν έχεις περάσει πέ­ντε χρόνια με Πολάκη, Καρανίκα, Θεανώ κ.ά., λογικό είναι να σου κάνει εντύπωση ένας σοβαρός, ικανός κι αξιοπρεπής άνθρωπος όπως ο Τσιόδρας.

Τη Δευτέρα το σκεφτόταν, Τετάρτη το μελετούσε, Παρασκευή σχεδίαζε και αποφάσιζε ύστερα από τρεις εβδομάδες!

Δυσφορούν ορισμένοι γιατί ο Τσιόδρας στις δηλώσεις του είναι συναισθηματικά φορτισμένος. Τι θέλανε δηλαδή; Να ανακοινώνει τα κρούσματα συνοδεία μπουζουκιού;

Να αναγγέλλει τους νέους θανάτους με μουσική υπόκρουση από Αντ. Ρέμο «Πώς γίνεται να μη με αγαπάς τα Σάββατα»;

Γιατί μας κάνει εντύπωση που ορισμένοι λένε «σιγά το πρόβλημα» για τον κορονοϊό; Κάποιοι άλλοι το 2015 έλεγαν ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος» αν χρεοκοπήσουμε και γυρίσουμε στη δραχμή.

«Πηγή έμπνευσης ο Αγώνας του 1821», είπε ο Τσίπρας. Κι εγώ που νόμιζα πως ήταν ο αγώνας του… Κουφοντίνα. Του Τσάβες. Της Άντζυς Σαμίου. Λάθος είχα καταλάβει…

Έξω φρενών η Δούρου για τους 200 που εγκλωβίστηκαν προσωρινά σε αεροδρόμιο του Λονδίνου. Για τους 101 που… εγκλωβίστηκαν μόνιμα στο Μάτι ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Αν –ο μη γένοιτο– προσβληθεί από κορονοϊό ο Άδωνης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεκληριστεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Ανησυχούν κάποιοι ότι τα μέτρα θα μείνουν κι αφού τελειώσει η πανδημία. Απαραίτητη προϋπόθεση: Να ζουν για να το… διαπιστώσουν.

Διαφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ στο να βάλουν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν ελέγχους για τα μέτρα. Να κάνουν room service σε σομαλούς πρόσφυγες δεν έχουν αντίρρηση.

Γιωργάκης: «Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης». Τελικά, το Dettol κάνει κακό στα μούσμουλα!

Για τις μετακινήσεις σαλόνι-κρεβατοκάμαρα πατάμε τον κωδικό Β4 «παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη»: Σεξ.

Οι τύποι που τώρα λοιδορούν κι επιτίθενται στον Τσιόδρα είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι που στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν την Τασία και αποθέωναν τον Καρανίκα.

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης… διαπιστώνει η Νοτοπούλου. Η οποία δεν μπορεί να ξεχωρίσει το Dettol από το Aerosol.

Πάντως, στο άλλο κρίσιμο ερώτημα δεν έχουν δώσει απάντηση οι επιστήμονες: Μεταδίδεται ή όχι με το σεξ ο κορονοϊός;

Επιφανής αρθρογράφος συμβουλεύει Μητσοτάκη και Τσίπρα να ακολουθήσουν κοινή πορεία. Μα, αφού ματαιώθηκαν όλες οι… θεατρικές παραστάσεις; Το Europa League. Η Εβδομάδα Μόδας.

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι, λένε, ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά τα ζευγάρια. Ευκαιρία είναι αυτό ή… αφορμή για διαζύγιο;

Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς: Ισραηλινός που σώθηκε από το Ολοκαύτωμα πέθανε από τον κορονοϊό. Γλίτωσε από τους φούρνους του Χίτλερ και πήγε από κινέζικο ιό.

Κλείσανε τα κομμωτήρια και θα πάμε αχτένιστοι! Μην ανησυχείς, δεν θα ανοίξουν το καπάκι.

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ok. Με την απαγόρευση της βλακείας θα γίνει κάτι; Θερίζει κόσμο.
Μένουμε σπίτι. Δημιουργούμε στο σπίτι. Γυμναζόμαστε στο σπίτι. Διαβάζουμε στο σπίτι. Αυτοκτονούμε στο σπίτι. (Μη λερώσουμε και το γκαζόν του γείτονα…)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ