Καταρρέει όλη η Αγορά!

-Το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μαγαζιών σε όλη τη χώρα έφερε αμέτρητους ανέργους και επιχειρήσεις σε καθεστώς πτώχευσης
-Κάθε μέρα σφραγίζεται τεράστιος αριθμός επιταγών

Στον «γύρο του θανάτου» έχει μπει η Αγορά. Το λουκέτο που επέβαλε μέσα σε μια μέρα η κυβέρνηση σε καφενεία, καφέ, μπαρ, κυλικεία, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του πολέμου κατά του σατανικού εχθρού, του κορονοϊού, οδήγησε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ένα βήμα πριν από την πτώχευση.

Απέραντοι δρόμοι άδειοι.

Κλειστά μαγαζιά, που πριν από τρεις τέσσερις μήνες έσφυζαν από ζωή. Τους έπεσε ο κλήρος… Χωρίς να έχουν κάνει καμία παράβαση. Μπήκε λουκέτο για να μη βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο κορονοϊός.

Μέσα σε λίγες μέρες, άδειο το Ταμείο. Χωρίς την παραμικρή δική τους ευθύνη. Η απόλυτη κατάρρευση. Έχουν μείνει ανοιχτοί στους προμηθευτές τους. Χωρίς να φταίνε. Η μεγάλη ανατροπή είναι αποκλειστικό έργο της κυβέρνησης. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Την απόφαση για λουκέτο την πήρε το Μαξίμου χωρίς καν να ζητήσει την άποψη των καταστηματαρχών. Να υπολογίσει τι ανατροπές θα φέρει η θύελλα, το κλείσιμο των καταστημάτων, των εστιατορίων, των καφενείων κ.λπ.

Μαζί τους καταρρέουν και οι προμηθευτές τους, οι εισαγωγείς κάθε είδους. Και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα δάνεια που έχουν στις τράπεζες ούτε το νοίκι του μαγαζιού τους ούτε τους υπαλλήλους τους. Κανείς δεν προβληματίστηκε πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί όταν το μαγαζί τους είναι κλειστό με εντολή της κυβέρνησης;

Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που πωλούν οικιακές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κ.ά.) αλλά και ηλεκτρονικά είδη (τηλεοράσεις, DVD, PlayStation κ.λπ.). Τις πρώτες ημέρες των μέτρων, όταν έκλεισαν τα σχολεία, ο τζίρος τους ήταν της τάξης του 80%, σταδιακά ωστόσο και αφότου έκλεισαν τα υποκαταστήματά τους ο τζίρος έπεσε στο 20%. Και όσο περισσότερο διαρκέσει η περίοδος της πανδημίας τόσο θα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι κατάρρευσης των συγκεκριμένων αλυσίδων, με πιθανό το ενδεχόμενο να μην καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν.

Και αυτή είναι η μία πλευρά της κατάστασης που έφερε η διαταγή για λουκέτο.

Η άλλη έχει να κάνει με τους εισαγωγείς κρεάτων, αλλαντικών, κατεψυγμένων, τυριών και κάθε λογής τροφίμων που έρχονται από έξω, η πληρωμή των οποίων συνήθως δεν είναι τοις μετρητοίς. Και οι έλληνες μεγαλοεισαγωγείς που έχουν υπογράψει μεταχρονολογημένες επιταγές θα μπουν σε περιπέτειες…

Όλες αυτές οι τεράστιες ανατροπές μέσα σε μια μέρα έβαλαν φουρνέλο στην Αγορά. Έχουν δημιουργήσει κατάσταση κόλασης!

Η μεσαία τάξη και η εργατιά, αν δεν βρουν το κουράγιο, τη δύναμη να αντιδράσουν, θα πάνε άκλαυτες…

Ήδη έχει ανοίξει τα χαρτιά της η νέα τάξη που φέρνει ο κορονοϊός…

Εκρηκτικό πακέτο κορονοϊός και τουρκική επιθετικότητα!

Οι 8 στους 10 Έλληνες είναι ανήσυχοι για τις συνέπειες του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ. Το 94% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η παν­δημία και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτή θα επηρεάσουν αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Μόλις το 45% δηλώνει σίγουρα και μάλλον αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας, ενώ το 54% δηλώνει σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξο. Σε ποσοστό 48%, κάτω από τους μισούς, δηλώνουν αισιόδοξοι για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση και σε ποσοστό 51% απαισιόδοξοι.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πανδημία του κορονοϊού και η τουρκική επιθετικότητα θα επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: reader.gr


Σχολιάστε εδώ