Covid-19: 56 νέα κρούσματα – 1212 το σύνολο – 43 έφυγαν από τη ζωή

Covid-19: 56 νέα κρούσματα – 1212 το σύνολο – 43 έφυγαν από τη ζωή

Κατά την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ανακοινώθηκαν:

56 νέα κρούσματα
1212 το σύνολο
43 έφυγαν από τη ζωή
5 εξήλθαν από τις ΜΕΘ
72 πολίτες διασωληνωμένοι

Ο κ. Τσιόδρας που επανέλαβε πως η χώρα μας βρίσκεται στο καλό σενάριο.

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και εξέτασε το πλήρωμά του». Ο έλεγχος αυτός έγινε λόγω του ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού που ταξίδεψε με το εν λόγω πλοίο.

Σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία 83 άτομα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως 83 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι 160 βρίσκονται σε καραντίνα στη Θράκη και αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Επίσης επεσήμανε πως το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 6.500 έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας.

Στο μεταξύ, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.


Σχολιάστε εδώ