Μας δουλεύει και ο Ράμα…

Μας δουλεύει και ο Ράμα…

Τελικά έμεινε στη… μέση η αντίδραση του ΥΠΕΞ στις απαράδεκτες κινήσεις του Έντι Ράμα με στόχο τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. Η Αθήνα έσπευσε να χαρακτηρίσει «χαμένη ευκαιρία για την οριστική και δίκαιη επίλυση του προβλήματος» τον νόμο που ψήφισε, παρά τις αντιδράσεις, η Αλβανική Βουλή και τον οποίο έχουν καταγγείλει μειονοτικές οργανώσεις και σύλλογοι.

Όμως, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας αλλά και για τη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων το θέμα των ελληνικών περιουσιών στην Αλβανία, το ΥΠΕΞ μάλλον το ξέχασε.

Και έτσι, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, τα ζητήματα αυτά, ενώ ήταν προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τώρα μετατίθενται για το άδηλο μέλλον, καθώς θα συνδεθούν με τις ίδιες τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Δόθηκε, δηλαδή, στον κ. Ράμα μια εύκολη νίκη, την οποία θα «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας του, χωρίς να υπάρξει το οποιοδήποτε αντάλλαγμα από αλβανικής πλευράς. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο κ. Ράμα όχι μόνο δεν άφησε σε εκκρεμότητα το περιουσιακό, αλλά φρόντισε να το «λύσει» κατά το δοκούν με τον απαράδεκτο νόμο που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ