Amazon: Ανακοίνωσε ότι θα δώσει αύξηση στο προσωπικό της και στους εργαζόμενους στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο

Amazon: Ανακοίνωσε ότι θα δώσει αύξηση στο προσωπικό της και στους εργαζόμενους στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο

Ενώ η παγκόσμια οικονομία δοκιμάζεται, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δώσει αύξηση στο προσωπικό της και στους εργαζόμενους στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο, ενώ θα προσλάβει 100.000 επιπλέον στην Αμερική για να αντιμετωπίσει την αλματώδη αύξηση των παραγγελιών, που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19.

Οι υπάλληλοι στις αποθήκες, τα κέντρα, τα καταστήματα και τις εταιρείες διανομής της Amazon θα πάρουν αύξηση 2 δολάρια / ευρώ / λίρες στο ωρομίσθιό τους «ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να μπορέσει να μείνει σπίτι του», όπως επεσήμανε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του την περασμένη Δευτέρα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή δραστικά μέτρα για τον περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, επιτρέποντας τη λειτουργία μόνο στα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να καθυστερήσουν την εξάπλωση του Covid-19.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μεγάλες πόλεις στην Αμερική, που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα μέτρα.
Εξάλλου εκτός από την Amazon και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, όπως η Albertsons και η Kroger and Raley’s προχωρούν σε νέες προσλήψεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση τόσο στα καταστήματά τους όσο και στις διαδικτυακές παραγγελίες.

«Γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους σε τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός ή οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης με τον κορονοϊό», επισήμανε η Amazon.
«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επιστρέψουν στο κανονικό και οι παλιοί εργοδότες τους να μπορέσουν να τους επαναπροσλάβουν», πρόσθεσε.

Έτσι, άλλοι κλαίνε και ελάχιστοι γελάνε, και η Amazon ανήκει σ’ αυτούς τους ελάχιστους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ