Κατερίνα Στεφανίδη: Απάντησε «θυμωμένα»

Κατερίνα Στεφανίδη: Απάντησε «θυμωμένα»

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη τοποθετήθηκε για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μη θέσει θέμα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας «θυμωμένα» ότι ρισκάρει με την υγεία των αθλητών με την πρότασή της να συνεχίσουν να προπονούνται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
«Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση.

Αλλά η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο.

Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο, αλλά ποιο είναι το Plan B αν δεν γίνουν; Γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση έχει επιδράσεις στην προπόνησή μου, γιατί μπορεί να παίρνω τώρα ρίσκα, που δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη και συνέχισε:
«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και αν θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε τέτοιο περιβάλλον. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και την ίδια περίοδο η ΔΟΕ επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα.

Μας βάζει σε μια πολύ δύσκολη θέση. Πώς μπορούμε να προπονηθούμε σε τέτοιες συνθήκες και με τόσο μεγάλο ρίσκο για την υγεία μας; Τα στάδια έχουν κλείσει εδώ και μία εβδομάδα. Αύριο μπορεί να πάρουμε μία ειδική άδεια για να μπούμε και να προπονηθούμε. Αλλά πώς μπορείς να προπονηθείς εκεί, ακουμπώντας τις ίδιες επιφάνειες και τον ίδιο εξοπλισμό; Και τι μπορείς να κάνεις στα ομαδικά αθλήματα, στη γυμναστική ή την κολύμβηση;
Θα ήθελα να δω ένα μικρό ενδιαφέρον από την πλευρά τους για το ρίσκο που παίρνουμε. Είναι… εύκολο να πεις ότι σε τέσσερις μήνες όλα θα είναι καλά. Αλλά τώρα; Θέλω να δω τι κάνουν γι’ αυτό τώρα. Θέλω να ακούσω το εναλλακτικό σχέδιό τους. Πρέπει να έχουμε μία ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης από τη ΔΟΕ. Πρέπει να δείξουν ότι μας καταλαβαίνουν…».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ