Απογοητευμένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή

Απογοητευμένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή

Στην αξιολόγηση που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο πριν από την εκδήλωση της πανδημίας αλλά και στη συνέχεια.

Η διαπίστωση είναι ότι ο υπουργός Υποδομών κινείται με βραδείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου που έχει αναλάβει, αποφάσεις μένουν στα χαρτιά, μέτρα τίθενται σε εφαρμογή με καθυστέρηση κ.λπ. Παρά ταύτα, περίπτωση να αντικατασταθεί στον ανασχηματισμό –για πολλούς και διαφόρους λόγους– δεν υπάρχει. Με τα σημερινά δεδομένα…

Την περίοδο 2012 – 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, υπό το βάρος της κρίσης, για να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες –αντί άλλων μέτρων–, είχε μπει στη διαδικασία να κλείνει νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.ά.

Φαντάζεστε αν το… πρόγραμμα αυτό είχε συνεχισθεί και υλοποιηθεί μέχρι τέλους, τι προβλήματα θα είχε σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα, όπου, λόγω κορονοϊού, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και σε λίγο δεν θα φτάνουν τα νοσοκομεία;


Καλά έκανε…

Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης αλλά και των επιστημόνων για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, αρκετοί είναι εκείνοι που συρρέουν σε πάρκα, πλατείες κ.ά. Και έτσι –λόγω συνωστισμού– αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης (διασποράς) του ιού. Δήμαρχοι καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν τις δημόσιες συναθροίσεις. Στην Κατερίνη, π.χ., ο δήμαρχος Κ. Κουκοδήμος έδωσε ε­ντολή στις υπηρεσίες του δήμου και ξήλωσαν όλα τα παγκάκια από πλατείες, πάρκα και όλους τους δημόσιους χώρους.


Είδε φως…

Έχει και τα… καλά του ο κορονοϊός! Μεταξύ άλλων διευθετεί και κάποιες δυσλειτουργίες που υπήρχαν στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού. Από την ημέρα που ορίσθηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η Αρ. Πελώνη, ο ρόλος της περιοριζόταν με τη συμμετοχή της σε κάποιες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Καθότι ο συ­γκεντρωτικός προϊστάμενός της Στ. Πέτσας δεν της άφηνε πολλά περιθώρια. Μέχρι που ο τελευταίος μπήκε σε 14ήμερη καραντίνα (λόγω του ότι η σύζυγός του προσβλήθηκε από τον ιό), οπότε… άνοιξε ο δρόμος για την Αρ. Πελώνη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ