Αν βρεθεί το φάρμακο, δεν θα είναι για όλους αποτελεσματικό

Αν βρεθεί το φάρμακο, δεν θα είναι για όλους αποτελεσματικό

Την ανάγκη να εντατικοποιηθούν στη χώρα μας τα tests για τον κορονοϊό υπογραμμίζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλ. Μόσιαλος, ενώ εκτιμά ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί λόγω του ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των ελέγχων.

«Πρέπει να προσέξουμε επειδή δεν ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα και πολλοί που είναι ασυμπτωματικοί δεν νιώθουν ότι πρέπει να προστατευθούν περισσότερο», ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Εάν επομένως τους βρίσκεις με μεγαλύτερη διαγνωστική επάρκεια, θα τους πείσεις να προστατευθούν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό μετάδοσης γίνεται μέσα στο σπίτι, καθώς χρησιμοποιούν κοινά σκεύη και χώρους με άλλα μέλη της οικογένειάς τους».

Όσον αφορά το φάρμακο κατά του κορονοϊού, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές με γνωστά φάρμακα και ότι σε 45 με 60 ημέρες θα γνωρίζουμε ποιο κοκτέιλ (φαρμάκων) θα είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στον κορονοϊό. Επισήμανε ωστόσο ότι το φάρμακο δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό ούτως ώστε να καλύπτει τους πάντες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ