Αλ. Χαρίτσης: Τώρα προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών αντί έκκλησης για εθελοντές (video)

Αλ. Χαρίτσης: Τώρα προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών αντί έκκλησης για εθελοντές (video)

Τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξη Χαρίτση, «για μία ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για την αναγκαία ενίσχυση του συστήματος υγείας, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει ήδη την 28η ημέρα αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

– Να μας παρουσιάσει επιτέλους η κυβέρνηση ΝΔ το σχέδιό της για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας –Η πανδημία που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με εθελοντισμό και ιδιωτικοποιήσεις στη δημόσια_υγεία.

– Τα μέτρα που ανακοινώνονται δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο- Χρειάζονται οριζόντια δομικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, για να μην οδηγηθούμε σε οικονομική καθίζηση και κοινωνική έκρηξη – με αφορμή την κρίση έχουν περάσει μέτρα που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αδιανόητο να περάσουν.

– Τα ταμπού πρέπει να σπάσουν ή αλλιώς θα σπάσει η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Eurogroup: Η έκδοση ευρωομολόγου υπήρξε πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ. -Η κυβέρνηση να πιέσει για τον διαμοιρασμό των βαρών στην ΕΕ.

– Πού θα βρισκομασταν αν δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την προνοητικότητα να θωρακίσει την ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς αναταράξεις με το μαξιλάρι των 35 δισεκ. ευρώ; – Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τώρα όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την στήριξη της πραγματικής οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ