Κλειστές οι Εκκλησίες με απόφαση του Μαξίμου!

Κλειστές οι Εκκλησίες με απόφαση του Μαξίμου!

Τελικά, και για τα του «Οίκου της Εκκλησίας» αποφασίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέρμα οι λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς μέχρι τις 30 Μαρτίου. Οι Εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο για ατομική προσευχή, με την κυβέρνηση να απορρίπτει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που επέτρεπε τις συναθροίσεις για μία ώρα, από τις 7 έως τις 8 το πρωί κάθε Κυριακή.

Πρόταση η οποία ήταν μια διέξοδος, καθώς δεν θα εμφάνιζε διωκόμενη την Εκκλησία από την κυβέρνηση, και είχε συζητηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Άλλες, όμως, ήταν οι βουλές του πρωθυπουργού, που ήθελε να δείξει ότι: «Εγώ κυβερνάω»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίσθηκε από πολύ σημαντικό παράγοντα ως «Σοφία Σολομώντος».

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ, στην οποία μετείχαν και οι Μητροπολίτες της Αττικής λόγω του μεγάλου πλήθους που εκπροσωπούν, υπήρξαν τοποθετήσεις υπέρ της λειτουργίας των Ναών αλλά και υπέρ της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας από την τηλεόραση, τελικά όμως επικράτησαν οι… ειρηνικές φωνές. Μάλιστα, αρκετοί από τους προβεβλημένους ιεράρχες της Αττικής είχαν την άποψη ότι η αναστολή της λειτουργίας έπρεπε να επιβληθεί από την κυβέρνηση για να τη… χρεωθεί εκείνη.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν ‘‘παρουσιολόγιο’’ στους Ιερούς Ναούς», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει και για τους καθολικούς, τους Αρμένιους, τους μουσουλμάνους και όλα τα υπόλοιπα δόγματα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ