Για διπροσωπία καταγγέλλει ο Μητσοτάκης τον Αλέξη

Για διπροσωπία καταγγέλλει ο Μητσοτάκης τον Αλέξη

Διπροσωπία καταλογίζουν από την κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη στάση του στο θέμα της πανδημίας, γεγονός που –όπως σημειώνουν– δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση κλίματος ομοψυχίας και κοινής δράσης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν στις αρχές της εβδομάδας ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη να στηρίξει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Είναι ώρα ευθύνης και όχι αντιπαράθεσης», είχε πει χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωσή του αμέσως μετά. Δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί απολύτως θεσμικά.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως ένας μετά τον άλλον βουλευτές και στελέχη ξεκίνησαν «κλεφτοπόλεμο» κατά της κυβέρνησης. Είτε επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εκτός Ελλάδας (Στ. Κούλογλου), αμφισβητώντας την επάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (Κ. Μπάρκας), είτε, στην πιο ακραία τους μορφή, υιοθετώντας «θεωρίες συνωμοσίας», όπως στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Γ. Κυρίτση, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων για να φανεί ότι αποδίδει η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει δυσφορία για όλα αυτά, ωστόσο το ερώτημα που διατυπώνεται από στενούς συνεργάτες του είναι αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται έχοντας το πράσινο φως ή έστω την ανοχή της Κουμουνδούρου. Ή αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος, κατά συνέπεια ορισμένοι τον αγνοούν και κινούνται κατά το δοκούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί από πλευράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να καταγγείλει ανοιχτά και δημόσια τη στάση τους, στοχοποιώντας εμμέσως και τον κ. Τσίπρα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει προ ημερών με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο, όπου, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ των κλειστών συνόρων, στελέχη του κόμματος ζητούσαν να ανοίξουν και να μπουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ορισμένα μάλιστα από τα στελέχη αυτά δεν είχαν… δυσκολευτεί να υιοθετήσουν ακόμη και τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς. Ήταν αυτό δε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την κυβέρνηση, που –διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα– κατήγγειλε ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δρουν ως δούρειος ίππος του Τ. Ερντογάν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ