Αποστολή σας, κύριε πρωθυπουργέ, είναι να μην υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ένα  πιάτο φαγητό…

Αποστολή σας, κύριε πρωθυπουργέ, είναι να μην υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό…

Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων που πήρε η κυβέρνηση. Έστω κι αν έπρεπε να είναι πιο γενναία, για να κρατηθεί ζωντανή η Αγορά και να βρει τσιμέντο απέναντί του ο εχθρός, αυτός ο μικροσκοπικός ιός, ο οποίος βρήκε πόρτες ανοιχτές και απειλεί όλο τον πλανήτη, που έχει σηκώσει τα χέρια στον εισβολέα.

Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να μείνει όρθιος και ο τελευταίος πολίτης της χώρας μας. Να μην υπάρξει Έλληνας που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Μέχρι να… συλληφθεί ο κορονοϊός και να σταλεί στο πυρ το εξώτερον.

Ξέρουμε ότι η Εκκλησία, χωρίς να το διαλαλεί, έχει φροντίσει για πολλές οικογένειες ανέργων, φτωχών, που κάθε μεσημέρι τούς περιμένει ένα πιάτο φαγητό. Με το κύμα που έφερε ο ιός, όμως, πολλαπλασιάστηκαν οι οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που δεν έχουν τον «επιούσιο».

Αυτός ο κόσμος, κύριε πρωθυπουργέ, δεν μπορεί να μείνει στην πείνα. Πρέπει κι αυτός να ζήσει… Κάποια έργα ας αναβληθούν για αργότερα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Προέχει ο άνθρωπος. Όποιας ταυτότητας κι αν είναι…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ