Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες για τη 16η θέση της Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες για τη 16η θέση της Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες για τη 16η θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA, αλλά πλέον η Ελβετία μας πλησιάζει επικίνδυνα και απειλεί να μας ρίξει στη 18η θέση.

Οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Γουλβς και πρόσθεσαν 200 βαθμούς για τη χώρα μας. Η Ελλάδα παρέμεινε στη 17η θέση και ανέβηκε στους 26.300 πόντους.

Βρίσκεται στο κυνήγι της Κύπρου και της 16ης θέσης, με τους Κύπριους να μην έχουν πλέον ομάδα και τις δύο χώρες να χωρίζει απόσταση 450 βαθμών. Ωστόσο, η Ελβετία δημιουργεί πολλά προβλήματα, λόγω της εντυπωσιακής Βασιλείας.

Η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ έκανε περίπατο στη Γερμανία. Επικράτησε εκτός έδρας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-0 και πρόσθεσε 400 βαθμούς στη βαθμολογία της χώρας της. Αυτό σημαίνει ότι ανέβηκε στη 18η θέση, καθώς έφτασε τους 25.600 βαθμούς, προσπέρασε τη Σερβία και μείωσε την απόσταση από την Ελλάδα στους 700 βαθμούς.

Αν, όμως, υπολογίσουμε και το μπόνους των 1.000 πό­ντων για την πρόκριση στους «8» (μοιάζει απίθανος ο αποκλεισμός στον επαναληπτικό, αν και όποτε γίνει), η 17η θέση για την Ελλάδα κινδυνεύει να χαθεί. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν και να πάρει στην Αγγλία την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ