Μας χορεύουν οι Σκοπιανοί, Ν. Δένδια… – Παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μας χορεύουν οι Σκοπιανοί, Ν. Δένδια… – Παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι εξελίξεις με την Τουρκία προφανώς είναι κρίσιμες και απορροφούν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος των άλλων σοβαρών θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, όπως το θέμα των σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Και έτσι η Αθήνα τρέχει πλέον να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή, ενώ έχει παγώσει η διαδικασία ελέγχου συμμόρφωσης της γειτονικής χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και το χειρότερο είναι ότι η νυν κυβέρνηση, που θα «έσκιζε», υποτίθεται, τη Συμφωνία, όχι μόνο την αποδέχεται, αλλά δυστυχώς επιτρέπει στην άλλη πλευρά να τη διαστρεβλώνει και να αδρανοποιεί σημαντικά στοιχεία της.

Έτσι, εδώ και μήνες δεν ακούσαμε τίποτε για την περίφημη κοινή επιτροπή για τα βιβλία, με αποτέλεσμα τα σχολικά βιβλία, που θα έπρεπε να είχαν αλλάξει από τον Σεπτέμβριο, να παραμένουν ακόμη τα ίδια και να διδάσκουν τον «Μακεδονισμό», ενώ δεν είχαμε κανένα νέο ούτε για την επιτροπή που θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για τη εμπορική χρήση του ονόματος. Με συνέπεια να κυλάει ο χρόνος προς όφελος φυσικά εκείνων που σφετερίζονται το όνομα «Μακεδονία», χρησιμοποιώντας το για τα προϊόντα τους…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ