Η κατευθυνόμενη από την Τουρκία εισβολή μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά

Η κατευθυνόμενη από την Τουρκία εισβολή μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά

Υπό του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Πρόσφυγες, μετανάστες και θαλάσσιες ζώνες χρησιμοποιούνται από τον τούρκο Πρόεδρο ως νέα μέσα επιθετικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδος. Η ενέργεια αυτή του τούρκου Προέδρου συνιστά, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, επίθεση και εισβολή. Ούτε ο Χίτλερ δεν είχε σκεφθεί τέτοιο είδος εισβολής!

Το χειρότερο όλων όμως είναι η χλιαρή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και ιδίως της Γερμανίας, οι οποίοι αντί να καταδικάσουν αμέσως την τουρκική εισβολή, που παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία στον ηπειρωτικό, νησιωτικό και θαλάσσιο χώρο αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη θάλασσα, δικαιολογούν αυτή λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει εκεί και υπόσχονται προς αυτήν μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Η δε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτηρίζει την Τουρκία φίλη χώρα και όχι εχθρική!

Επίσης, η ΕΕ υπόσχεται οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. θα δαπανηθούν για την αγορά σκηνών για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης υπόσχονται περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς Ελλάδα και Βουλγαρία στην περίπτωση που δεχθούν τα κράτη αυτά το λεφούσι όλων αυτών των μεταναστών. Πρόσφυγες είναι πλέον λίγοι. Δεν λένε όμως τίποτα για την άρνηση των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθούν το αποφασισθέν από την ΕΕ ποσοστό προσφύγων και μεταναστών.

Καλό είναι τα χρήματα αυτά που υπόσχονται στην Ελλάδα να δοθούν στα κράτη εκείνα της ΕΕ που αρνούνται να δε­χθούν το αποφασισθέν γι’ αυτούς ποσοστό προσφύγων και μεταναστών, εφόσον αλλάξουν τακτική και δεχθούν και αυτοί πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη για τη φύλαξη των ανωτέρω δυστυχισμένων ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ακολουθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου για τους πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι να ελεγχθούν και να αποφασισθούν τα αιτήματα αυτών για πολιτικό άσυλο, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε λύση του όλου προβλήματος, διότι ευθύς αμέσως θα αρχίσουν διαμαρτυρίες και άλλες καταστάσεις. Άλλωστε πόσο ακόμη θα παραβιάζονται τα δικαιώματα των μονίμων κατοίκων των νησιών αυτών; Λίγο ακόμη και θα δημιουργηθεί εμφύλιος πόλεμος.

Για την όλη κατάσταση την ευθύνη φέρουν το Δουβλίνο 1 και οι απαράδεκτες συμφωνίες που έχει υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία.

Το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι πράγματι σωστό, αλλά αργά ή γρήγορα θα επιδεινωθεί η όλη κατάσταση λόγω της συμμετοχής τούρκων στρατιωτών, ύστερα από εντολή του τούρκου δικτάτορα.

Στην περίπτωση αυτή θα αναγκασθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να αντιδράσουν και εκ των πραγμάτων θα αρχίσουν επιχειρήσεις, χωρίς επίσημη κήρυξη πολέμου μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δε «φίλοι μας» Ευρωπαίοι θα έπρεπε προ πολλού να έχουν αποστείλει αστυνομικούς και στρατιώτες για την υποβοήθηση φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων!

Διαφορετικά σύντομα θα αρχίσουν επιχειρήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Μήπως θα έπρεπε από τώρα να κηρυχθεί κάποια μορφή επιστράτευσης για παν ενδεχόμενο; Τι περιμένουμε;

Βέβαια η τουρκική κατοχή στην Ιντλίμπ της Συρίας, με τους δεκάδες νεκρούς τούρκους στρατιώτες, θα ξεσηκώσει τον τουρκικό λαό και θα οδηγήσει στο τέλος της δικτατορίας του Ερντογάν. Ήδη τα τελευταία ταξίδια του τούρκου δικτάτορα στις Βρυξέλλες, προς αναζήτηση συμπαράστασης και μεγάλης οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ, δεν οδήγησαν πουθενά, εξ ου και η αιφνίδια επιστροφή του στην Τουρκία.

Άλλωστε στο τέλος της δικτατορίας του Ερντογάν θα συντελέσει το αναμενόμενο τέλος της τουρκορωσικής λυκοφιλίας και οι αντιδράσεις των κεμαλικών στρατηγών του Τουρκικού Στρατού! Εν πάση περιπτώσει, η άφιξη ειδικών αστυνομικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι κάτι το θετικό, πλην όμως δεν πρόκειται να οδηγήσει στον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας στον Έβρο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ