Φ. Γεννηματά: Όλοι χειροκροτούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν αρκεί. Χρειάζονται έμπρακτη στήριξη.

Φ. Γεννηματά: Όλοι χειροκροτούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν αρκεί. Χρειάζονται έμπρακτη στήριξη.

Από του βήματος της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ λέγοντας πως «Όλοι χειροκροτούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν αρκεί. Χρειάζονται έμπρακτη στήριξη».

«Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αλλά και αποκατάστασης μια κατάφορης αδικίας, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, καταθέτει σήμερα διάταξη νόμου με την μορφή τροπολογίας, με την οποία:

•Επεκτείνεται ο Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και σε όλους τους εργαζόμενους ως νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ ,στο ΕΚΑΒ και στις προνοιακές δομές.
•Προτείνεται επιπλέον, η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών για όσο χρόνο κρατήσουν οι έκτακτες συνθήκες σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρόταση μας. Το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η ψήφιση και η εφαρμογή της είναι πράξη ευθύνης για όλους. Και θα ανήκει σε όλους» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα προχώρησε σε καταγγελία, όπως γράφει το real.gr, πως Ιταλοί τουρίστες φτάνουν στο νησί της Σύμης χωρίς κανέναν έλεγχο προχώρησε από του βήματος της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Αρχών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η κα Γεννήματα αποκάλυψε ότι δήμαρχος ακριτικού νησιού της τηλεφώνησε και της κατήγγειλε ότι φτάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικό νησί του Αιγαίου. “Πως έφτασαν εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για τα νησιά” είπε η κα Γεννήματα με  συνεργάτες να γνωστοποιούν λίγο αργότερα ότι την καταγγελία την έκανε ο δήμαρχος Σύμης.


Σχολιάστε εδώ