Τελικά, ποιος ο ρόλος της κ. Τελαλιάν;

Τελικά, ποιος ο ρόλος της κ. Τελαλιάν;

Tελαλιάν… τέλος από το ΥΠΕΞ, καθώς η ισχυρή κυρία όχι μόνο της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας (ΕΝΥ) αλλά και της γραφειοκρατίας του ΥΠΕΞ εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον Νίκο Δένδια, μετά τη σύγκρουσή τους για μια σειρά ζητήματα μείζονος σημασίας στην εξωτερική πολιτική.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Σταύρος Λυγερός, η σύγκρουση είχε ξεκινήσει με τη διαφωνία της κ. Τελαλιάν όσον αφορά την κατάθεση συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ, τις έντονες αντιπαραθέσεις με τον πολιτικό διευθυντή και στενό συνεργάτη του υπουργού κ. Κυριάκο Λουκάκη αλλά και τη διαφωνία της για την τακτική που πρόκρινε η ηγεσία του ΥΠΕΞ για τη διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Αλλά εκεί που φαίνεται ότι η κ. Τελαλιάν (η οποία σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την αποδοχή της προσφυγής της τότε ΠΓΔΜ από το Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της χώρας μας, καθώς η ίδια είχε ηγηθεί της προσπάθειας) ξεπέρασε τα όρια ήταν όταν –εκφράζο­ντας πολιτική θέση και άποψη– φέρεται να αποστασιοποιήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης και για το κλείσιμο των συνόρων και για την αναστολή χορήγησης ασύλου για έναν μήνα. Ο τρόπος μάλιστα που το έκανε προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος ζήτησε και έλαβε την παραίτησή της…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ