Στ. Πέτσας: Προς απαγόρευση-περιστολή οι συναθροίσεις πάνω από έναν αριθμό ατόμων

Στ. Πέτσας: Προς απαγόρευση-περιστολή οι συναθροίσεις πάνω από έναν αριθμό ατόμων

«Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα στα προληπτικά μέτρα. Θα ανακοινώσουμε την απαγόρευση-περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων» δήλωσε στον Alpha ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ενώ σε δηλώσεις του και στον «Ant1», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «αξιολογούμε κάθε μέρα τη διασπορά και σκοπός μας είναι με τα μέτρα που λαμβάνουμε να υπάρξει μια επέκταση της διασποράς σε βάθος χρόνου, για να αποφευχθεί μια απότομη κορύφωση των περιστατικών.

Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να μείνουμε μακριά από άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το Πάσχα, θα το κάνουμε» επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, προανήγγειλε «πολύ αυστηρά μέτρα» για αυτούς που κερδοσκοπούν ή παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν τεθεί στην αγορά και προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Μέτρα για τον αριθμό των συναθροίσεων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα το υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Θα γίνουν συστάσεις στους πολίτες να μη συγκεντρώνονται πάνω από 10 άτομα σε φιλικά σπίτια, ενώ οι αστυνομικοί θα μπορούν να ζητούν από πολίτες στην παραλία Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να μην συναθροίζονται.


Σχολιάστε εδώ