Τελικά, μήπως η Εκκλησία μάς έφερε τον κορονοϊό;

Τελικά, μήπως η Εκκλησία μάς έφερε τον κορονοϊό;

Οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: «Κάποια δήθεν ελιτίστικα κέντρα θέλησαν να μετατοπίσουν δολίως τη συζήτηση διότι αυτοσυντηρούνται ή δικαιολογούν την ύπαρξή τους από διχαστικές λογικές, οι οποίες τορπιλίζουν την εθνική συναίνεση και ομοψυχία, που η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές, έχει τόσο ανάγκη»

Αυτό φτάνει στο σημείο να σκεφτεί κανείς βλέποντας το κλίμα που καλλιεργείται από κάποιους, με πρώτους τους πολιτικούς μας, και μάλιστα και από κόμματα που έχουν κυβερνήσει, οι οποίοι στρέφονται κατά της Εκκλησίας επειδή δεν βάζει λουκέτο στους ναούς και ισχυρίζονται ότι πρέπει να μπει σε… καραντίνα η Θεία Μετάληψη, γιατί από κει θα κολλήσουν τον κορονοϊό.

Βρήκαν τον… εχθρό. Να, αν κάποιος κοινωνήσει, θα… εισβάλει στο σώμα του ο κορονοϊός και θα φταίει εκείνος που μετέλαβε τη Θεία Κοινωνία. Επομένως, πρέπει να μπει λουκέτο στους ναούς.

Και πλέον ξεκίνησε μια ολομέτωπη επίθεση κατά της Εκκλησίας, με τον ισχυρισμό ότι θα φταίει για όποιον πιστό… κολλήσει τον ιό στον ναό, όπου πήγε για να προσευχηθεί και να κοινωνήσει. Και ο πιστός πηγαίνει στην Εκκλησία χωρίς να προσδοκά κάποιον διορισμό, κάποια άδεια, π.χ. για ταξί, και ό,τι άλλο τάζουν οι πολιτικοί στους ψηφοφόρους τους, κάτι που γίνεται μέχρι σήμερα. Η Εκκλησία, λοιπόν, στο… απόσπασμα, θα γεμίσει η χώρα μας θύματα του κορονοϊού.

Να δεχθούμε προς στιγμήν ότι έτσι θα γίνει. Μόλις προχθές η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «αν δεν αλλάξει κάποια από τις βασικές παραμέτρους, περίπου το 60% με 70% του πληθυσμού της χώρας θα προσβληθεί». Μήπως και για αυτά τα εκατομμύρια που θα νοσήσουν φταίνε οι εκεί ναοί; Δεν είδαμε κανέναν από αυτούς τους πολιτικούς μας που έχουν σηκώσει τη σημαία για το κλείσιμο των ναών να κάνει τον κόπο να διερωτηθεί πώς ξεφύτρωσε έτσι… ξαφνικά ο κορονοϊός. Τι τον έθρεψε; Ποια από τα αφεντικά του πλανήτη άφησαν ανοιχτές τις πόρτες και εισέβαλε, βρήκε πρόσφορο έδαφος σε Ανατολή και Δύση και εν τω άμα δεν άφησε κομμάτι γης όπου να μη «χτυπήσει»; Και βέβαια δεν έκανε διακρίσεις. Ότι προτεραιότητά του είναι οι Εκκλησίες.

Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς ότι κάθε χώρος πρέπει να προφυλαχθεί. Να μη μείνει σπιθαμή εδάφους που να μη σηκώσει τείχη στον εχθρό. Και αυτό είναι υποχρέωση και της ηγεσίας της Εκκλησίας μας. Οφείλει να προστατεύσει τους πιστούς. Και ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Ακόμη και για τη Θεία Μετάληψη σε έκτακτες καταστάσεις υπάρχει λύση. Μπορεί να πάει ο παπάς στο σπίτι του πολίτη. Αλλά το να μπουν οι ναοί σε καραντίνα θα είναι μέγα λάθος. Με την ίδια… λογική, γιατί να μην μπουν σε καραντίνα τα υπουργεία, το Μαξίμου, οι περιφέρειες και όλο το Δημόσιο;

Δυστυχώς, και σε αυτή την απίστευτη τραγωδία, που έχει πλήξει κάθε γωνιά του πλανήτη και μέρα με την ημέρα τα θύματα πολλαπλασιάζονται, κάποιοι από τα κόμματα που είναι στη Βουλή και ποτέ δεν έχουν κρύψει την έχθρα τους για την Εκκλησία επιχειρούν να αποδομήσουν την πίστη του πολίτη. Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, πρωτίστως για να προστατευθεί η υγεία του λαού απέναντι στην επέλαση του θανατηφόρου ιού και να κρατηθεί όρθια η χώρα. Αυτό είναι υποχρέωση και του καθενός μας. Και πρώτα της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να αποφασίζει για την Εκκλησία χωρίς διάλογο με την ηγεσία της, εν προκειμένω χωρίς διάλογο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ήδη υπήρξε αντίδραση της Εκκλησίας διά στόματος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τα έψαλε άγρια στους γνωστούς – αγνώστους που επιχειρούν να τορπιλίσουν την εθνική συναίνεση.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος σε δήλωσή του επισημαίνει:
«Η Εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει. Όμως, ούτε η επιστήμη επιχείρησε ποτέ να υποκαταστήσει την Εκκλησία στα θέματα πίστης.

Προκαλεί, πάντως, αφάνταστη λύπη και βαθιά πικρία η απόπειρα ορισμένων, δήθεν ελιτίστικων, κέντρων, που αγνοούν και τα στοιχειώδη της πίστεως και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, να μετατοπίσουν, δολίως και τεχνηέντως, τη συζήτηση σε καθαρά πνευματικά ζητήματα, διότι προφανώς αυτοσυντηρούνται ή δικαιολογούν την ύπαρξή τους από διχαστικές λογικές, οι οποίες τορπιλίζουν την ίδια την εθνική συναίνεση και ομοψυχία, που η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές, έχει τόσο ανάγκη».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ