Προηγείται ο… αετός! Βούιξαν οι διάδρομοι του ΥΠΕΞ

Προηγείται ο… αετός! Βούιξαν οι διάδρομοι του ΥΠΕΞ

Βούιξαν οι διάδρομοι του ΥΠΕΞ για την απουσία πρεσβευτή από τη θέση του στη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Προφανώς και κάθε υπάλληλος, όπως και οι διπλωμάτες, έχει δικαίωμα να πάρει δικαιολογημένη άδεια και να απουσιάσει από την υπηρεσία του για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Αλήθεια, κανείς δεν σκέφθηκε ότι τις ημέρες που κλιμακώνονταν η κρίση με την Τουρκία στον Έβρο δεν έπρεπε να απουσιάζει κανείς από τη θέση του, ειδικά μάλιστα εάν επρόκειτο για πρεσβεία κρίσιμη στους χειρισμούς;

Ας ελπίσουμε ότι η πληροφορία αυτή, για την οποία φαίνεται πως υπήρξαν και φωτογραφικά… τεκμήρια από αναρτήσεις στο Facebook, θα διαψευσθεί, γιατί διαφορετικά τίθεται μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον κ. Δένδια…

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι και όσοι έμειναν στις χώρες διαπίστευσής τους μάλλον δεν είχαν αναλυτικές οδηγίες ώστε να ενημερώσουν τις ξένες κυβερνήσεις.

Επίσης υπήρξε σοβαρή αδυναμία αξιοποίησης των γραφείων Τύπου στο εξωτερικό, που μάλλον τους άφησαν να ρίχνουν… αετό, αντί να υπάρξει κινητοποίηση με συγκεκριμένες οδηγίες και υλικό, ώστε να ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή έγκυρα η κοινή γνώμη των χωρών στις οποίες λειτουργούν τα γραφεία Τύπου.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ