Γεννηματά: Πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή

Γεννηματά: Πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή

Στίγμα σοβαρής αντιπολίτευσης, με αφορμή και την κρίση με τον κορονοϊό, επιχειρεί να δώσει το ΚΙΝΑΛ, με αιχμή το δημόσιο σύστημα υγείας, που καθιερώθηκε στην παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσε ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντροαριστεράς για πολλά χρόνια, παρά τα προβλήματα και τις αρρυθμίες του.

Μάλιστα η κ. Γεννηματά ζήτησε να ληφθούν με αποφασιστικότητα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημόσια υγεία, ενώ επεσήμανε πως το σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί. Μάλιστα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε σχέδια να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ διαμήνυσε πως χρειάζονται πρόσθετοι πόροι ώστε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας αλλά και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

«Η κυβέρνηση και η Ευρώπη να καταλάβουν ότι τα υπερπλεονάσματα και οι περικοπές δεν έχουν τώρα θέση, επιβάλλεται να αλλάξουν», σημειώνει σε κάθε ευκαιρία η κ. Γεννηματά. Επιπλέον, επισημαίνει πως «προέχει, πάνω από όλα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας» και προσθέτει:

«Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα, πριν η αλληλουχία των γεγονότων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οδηγήσει στον φαύλο κύκλο που θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που βάζει στο τραπέζι το ΚΙΝΑΛ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ