Εθνική Ελλάδος: Δεν υπάρχουν ελπίδες δεύτερης ευκαιρίας πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ μέσω Nations League

Εθνική Ελλάδος: Δεν υπάρχουν ελπίδες δεύτερης ευκαιρίας πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ μέσω Nations League

H κλήρωση του Nations League έφερε την Ελλάδα στο τρίτο γκρουπ της Γ’ κατηγορίας, αντιμέτωπη με τη Μολδαβία, τη Σλοβενία και το Κόσοβο. Στη δεύτερη… έκδοση της συγκεκριμένης διοργάνωσης η Εθνική μας ομάδα θα μπει να διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία.

Δυστυχώς, όμως, την κάκιστη πορεία που είχε στο πρώτο Nations League τη βρίσκει μπροστά της για μια ακόμα φορά και δεν θα μπορέσει να ελπίζει σε μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ μέσω αυτής της διοργάνωσης. Και γιατί συμβαίνει αυτό. Από τους δέκα προκριματικούς ομίλους που θα σχηματιστούν στην ευρωπαϊκή ζώνη, οι πρώτοι θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα, στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν συνολικά 12 ομάδες για τρεις θέσεις. Θα είναι οι δέκα δεύτεροι των ομίλων και οι δύο βαθμολογικά καλύτερες από όλους τους ομίλους του Nations League, οι οποίες φυσικά δεν θα έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ ή δεν έχουν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ μέσω των προκριματικών. Θα συ­γκροτηθούν τρία «Final 4», από τα οποία οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν τα εναπομείναντα διαθέσιμα εισιτήρια για τα γήπεδα του ασιατικού Μουντιάλ. Το σύνολο των ομάδων στην Α’ και την Β’ κατηγορία είναι 24 (12 σε κάθε κατηγορία).

Επομένως, ακόμα κι αν και οι 20 που θα βγουν πρώτες και δεύτερες προέρχονται από αυτές, θα απομένουν άλλες τέσσερις, από τις οποίες στα πλέι οφ θα μπουν μόνο οι δύο καλύτερες με βάση την ειδική κατάταξη της UEFA για τη συγκεκριμένη διοργάνωση (κι εδώ να διευκρινίσουμε ότι από πλευράς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν έχει υπάρξει ούτε κάποια ειδική αναφορά ειδικά για τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της Β’ κατηγορίας που αυτόματα θα υποβιβαστούν στη Γ’).

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η Εθνική μας δεν μπορεί να ελπίζει να μπει στα πλέι οφ για το Μουντιάλ μέσω του Nations league και θα πρέπει να βγει πρώτη ή δεύτερη στον όμιλό της. Ενώ αν είχε πάρει την άνοδο…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ