Επενδυτικό φόρουμ στη Μελβούρνη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα

Επενδυτικό φόρουμ στη Μελβούρνη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει σκληρή μάχη για να σταματήσει την εξάπλωση του κορoνοϊού, ευτυχώς, έχει στο πλευρό της κάποιους, που δίνουν τη δική τους μάχη για την επόμενη μέρα στην οικονομία.

Είναι οι Έλληνες ομογενείς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που πήραν την πρωτοβουλία να κινητοποιήσουν και να κατευθύνουν προς την ελληνική οικονομία επενδυτικά κεφάλαια Αυστραλών και ομογενών επιχειρηματιών.

Ειδικότερα η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας της Αυστραλίας και την υπηρεσία Global Viktoria διοργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα ενημερωτικό φόρουμ, που στόχο έχει να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στο Ελληνικό Κέντρο, έδρα της Ελληνικής Κοινότητας, στο κέντρο της Μελβούρνης και θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση επενδυτών με έμφαση τους τομείς των τροφίμων και ποτών, της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, των ακινήτων καθώς και των φαρμακευτικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής, των βιταμινών και των καλλυντικών.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επιχειρηματίες, επενδυτές και κυβερνητικοί παράγοντες ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Κοινοβουλευτικός Γραμματέας του Θησαυροφυλακίου της Βικτώρια Στηβ Δημόπουλος, ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Άρθουρ Σπύρου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας Αυστραλίας, που μοιράζονται ήδη μια πλούσια ιστορία από την εποχή του Α’ Παγκόσμιου πολέμου.

«Στόχος του φόρουμ, πρόσθεσε ο Β. Παπαστεργιάδης είναι να προσελκύσει επενδυτές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία θα συμμετέχει με αντιπροσώπους και η κυβέρνηση της Βικτώρια». Για το σκοπό αυτό η τοπική κυβέρνηση της Βικτώρια έχει ήδη ανοίξει κατάλογο για επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εμπορική αποστολή στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Φωτο: greekcommunity.com.au


Σχολιάστε εδώ