Δεήσεις να έρθει γρήγορα το καλοκαίρι…

Δεήσεις να έρθει γρήγορα το καλοκαίρι…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ο κορονοϊός εξευτέλισε ακόμη και την… υπερδύναμη, την Αμερική

-Η ζέστη, ο μεγάλος εχθρός του εισβολέα

Δύσκολες οι μέρες που έρχονται… Ο εισβολέας δεν δείχνει να υποχωρεί… Αντίθετα, επεκτείνεται όπου εξακολουθεί να υπάρχει πρόσφορο έδαφος, εκεί όπου δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Και όσο ο κορονοϊός δεν υποκύπτει τόσο θα κλείνουν όχι μόνο εστιατόρια αλλά ακόμα και Εκκλησίες. Ένα θέμα που θα πρέπει να το κουβεντιάσει η ηγεσία της Εκκλησίας με το Μαξίμου, όχι βέβαια με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όπως προτείνουν εκείνοι που θέλουν το γκρέμισμά της.

Το γεγονός και μόνο ότι αναγκάστηκε η παντοδύναμη Αμερική να κλείσει τις πόρτες στην Ευρώπη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός σε όλες τις Πολιτείες της, δείχνει πόσο άτρωτος είναι ο εχθρός, που μέχρι τώρα έχει γελοιοποιήσει τα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς όλων των μεγάλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχει περιοχή του πλανήτη όπου να μην έχει μεταδοθεί ο ιός. Με τον αριθμό των νοσούντων να αυξάνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς… διακρίσεις αν είναι κάποιος πλούσιος ή φτωχός, με κάποιους όχι απλώς αφελείς αλλά ηλίθιους να λένε ότι τους πλούσιους δεν τους αγγίζει ο κορονοϊός. Προφανώς, θα… έχει ελέγξει τις καταθέσεις τους!

Τεράστιες είναι, όμως, και οι παράπλευρες απώλειες. Με πρώτη και κύρια την οικονομία, η οποία καταρρέει, προκαλώντας αδιέξοδα στις επιχειρήσεις, με το λουκέτο να μην απέχει πολύ, αλλά και στο κάθε σπίτι.

Και οι υποδομές, επίσης, έχουν καλυφθεί όλες και πλέον ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας πρέπει να ανοίξει τις πόρτες.

Αυτό που προέχει είναι να σωθούν ζωές. Με κάθε οικονομική θυσία.

Και εδώ μπαίνει το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης όλων σχεδόν των κρατών. Με το κλείσιμο της Αγοράς (εστιατόρια, καφενεία / καφετέριες, θέατρα, κινηματογράφοι, σχολεία) η οικονομία πάει για πτώχευση. Και τότε πώς θα συντηρηθούν οι οικογένειες, πώς θα μείνει όρθια η κοινωνία;

Ο πόλεμος που «κήρυξε» ο νεοφανής ιός δύσκολα κερδίζεται. Ο εχθρός είναι ύπουλος και μέχρι τώρα ακαταμάχητος. Προκαλεί φόβο και τρόμο. Μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο «όπλο», θα έχει ανατρέψει τα πάντα σε όλη την οικουμένη.

Το σωσίβιο είναι η ζέστη, το θερμό κλίμα, που περιορίζει τα συμπτώματα που «γεννά» ο ιός. Θέλουμε δύο μήνες για να λάμψει ο ήλιος. Και μέχρι τότε πρέπει να περιοριστεί η δράση του κορονοϊού με κάθε τρόπο.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, λένε οι ειδικοί, οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση της δράσης του ιού. Η μάχη είναι να περάσει αυτό το δίμηνο με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Και ίσως μέχρι τον Ιούνιο να έχει βρεθεί ο αντίπαλος, το φάρμακο που θα εξαφανίσει τον εχθρό, τον κορονοϊό.

Θα είναι ένα ακόμη μάθημα για να μην πέφτουν οι λαοί σε «κορονοϊούς»…

Και ένα μήνυμα για τους «οπλάδες», ότι ένας ιός αρκεί για να τους εξευτελίσει…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: nationalgeographic.com


Σχολιάστε εδώ