Covid-19 κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα 352 το σύνολο – 9 νοσηλεύονται στην εντατική

Covid-19 κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα 352 το σύνολο – 9 νοσηλεύονται στην εντατική

21 νέα κρούσματα 352 το σύνολο ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας o λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα 51 είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης. 65 κρούσματα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. 9 νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Δέκα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνουν όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού», είπε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Από την Τετάρτη κλείνουν τα καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό, ενώ εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα, καταστήματα με ντελίβερι».

Αναλυτικός κατάλογος, θα αναρτηθεί αύριο, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς και έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν στα σούπερ μάρκετ, όπως η διεύρυνση ωραρίου. Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, ορίζεται ειδική κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό.

Συνολικά έχουν εξεταστεί 4.320 δείγματα από εργαστήρια, ενώ δέκα άτομα έχουν πάρει εξιτήρια. Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό να παραμείνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες.

 


Σχολιάστε εδώ