Κοντά στη φτώχεια το 38% των νοικοκυριών!

Κοντά στη φτώχεια το 38% των νοικοκυριών!

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και ο πανικός που έχει ήδη προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο συνθέτουν το χειρότερο σενάριο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι:

Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες μετά από 10 χρόνια Μνημονίων, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν στερηθεί τα πάντα και ένας Θεός ξέρει πώς κατόρθωσαν να μείνουν όρθιοι; Ερώτημα που αποτελεί και το ζητούμενο μιας έρευνας του ΟΟΣΑ.

Το καυτό ερώτημα αφορούσε τα ποσά που δαπανούν για στέγη τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με ποσοστό 38% έναντι 17% που είναι ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ. Το δε ποσοστό που ζει σε συνθήκες σχετικής φτώχειας στην Ελλάδα φτάνει στο 14%, με το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ στο 12%! Και αυτό το 14% των νοικοκυριών θα έμπαινε στην κατηγορία της φτώχειας αν έμενε χωρίς εισόδημα για τρεις μήνες!

Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι 16.280 ευρώ, στον δε ΟΟΣΑ 24.679 ευρώ, ήτοι κατά 50% μεγαλύτερο. Η ακίνητη περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών ανέρχεται στα 82.409 ευρώ έναντι 142.024 ευρώ στον ΟΟΣΑ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ