Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το στίγμα της: Επιβουλεύεται η Τουρκία την εθνική μας κυριαρχία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το στίγμα της: Επιβουλεύεται η Τουρκία την εθνική μας κυριαρχία

Στις προκλήσεις αλλά και στους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας σε διάφορα μέτωπα αναφέρθηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου κατά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού.

Σχετικά με το «πολεμικό κλίμα» που καλλιεργεί η Τουρκία με μοχλό τους μετανάστες / πρόσφυγες, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι τη χρονική αυτή στιγμή «καλούμαστε να αποκρούσουμε την επιθετικότητα εκείνων που, εργαλειοποιώντας τον αν­θρώπινο πόνο, επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία».

Επισήμανε ωστόσο ότι η τελευταία όξυνση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος επιτάσσει να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των συνόρων μας και παράλληλα «να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπι­στους κι απελπισμένους ανθρώπους».

Ως προς την πανδημία του κορονοϊού, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ούτως ώστε «ένας υπαρκτός κίνδυνος, ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να μην ενσπείρει τον πανικό, απειλώντας με διάλυση το σύστημα υγείας και με διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό, επιφέ­ροντας παράλληλα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της χώρας».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον προκάτοχό της Πρ. Παυλόπουλο λέγοντας
χαρα­κτηριστικά: «Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, η θητεία σας έφερε τη σφραγίδα των προσπαθειών σας για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα περιβάλλον ναρκοθετημένο από την ένταση, τον αρνητισμό και την κα­χυποψία. Με τις πρωτοβουλίες σας κρατήσατε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και συντελέσατε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ