Αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων η κλήση για εξηγήσεις του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα – Η χαλαρή στάση της ΕΕ ωθεί την Τουρκία σε κλιμάκωση

Αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων η κλήση για εξηγήσεις του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα – Η χαλαρή στάση της ΕΕ ωθεί την Τουρκία σε κλιμάκωση

– Περίεργη η επίμονη ρητορική περί θυμάτων στα σύνορα του Έβρου…

Επικίνδυνη η κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Έχοντας χάσει η Άγκυρα, το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι αναγκασμένη, πλέον, να κλιμακώσει την ένταση σε όλο εύρος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Η χαλαρή, ωστόσο, στάση των ισχυρών δυνάμεων της ΕΕ προς την Τουρκία λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενθαρρύνουν την Άγκυρα στο να προχωρήσει τα σχέδια για τη “γαλάζια πατρίδα”.

Προετοιμάζει το εσωτερικό του;

Συγκεκριμένα το Anadolu κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» από ελληνικά σκάφη, καθώς και για «κράτηση δημοσιογράφων». Παράλληλα τουρκικά f16 πραγματοποίησαν επικίνδυνες χαμηλές πτήσεις στη συνοριακή γραμμή του Εβρου για πρώτη φορά ενω σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν το Oruc Rais ξεκίνησε ή ξεκινά για τα ανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστος Διαμέσης.

Μάλιστα, το Anadolu κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» από ελληνικά σκάφη, καθώς και για «κράτηση δημοσιογράφων». Τις τελευταίες ημέρες δεν καταγράφηκε καμία κράτηση δημοσιογράφου στη χώρα μας, πολλώ δε μάλλον τούρκου ανταποκριτή.

 


Σχολιάστε εδώ