Πρωταθλητές και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων!

Πρωταθλητές και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων!

-10 δισ. ευρώ τον χρόνο χάνει η ΕΕ – 1,5 δισ. είναι τα παράνομα τσιγάρα!

Όπου και να κοιτάξεις, είμαστε πρώτοι των πρώτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και μας… ζηλεύουν όλοι! Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση της ΚΡΜG, σύμ­φωνα με την οποία η παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ελλάδα το 2018… πέταξε στο 23,6%, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση της ΕΕ στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Συν τον… άθλο να έχει η Ελλάδα τη μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων (1,5 δισ.) στην Ευρω­παϊκή Ένωση.

Τα χαμένα έσοδα σε επίπεδο ΕΕ αγγίζουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Και τα περισσότερα παράνομα εργοστάσια… παραγωγής τσιγάρων είναι στην Πολωνία, στην Τσεχία και στην Ελλάδα.

Μπροστά σε αυτή την τεράστια διαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ, ξύπνησαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια συστήματος ελέγχου, με στόχο να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ο προ­ϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.438.400 ευρώ.

Το σύστημα αυτό θα έχει καινοτομίες, όπως τη δημιουργία μιας ειδικής εφαρμογής που, μέσω διαδικτυακής πύλης και χρήσης μοναδικού κωδικού, θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε προϊόν και ο καταναλωτής θα μπορεί να εξακριβώσει αν είναι παράνομο ή όχι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: nextdeal.gr


Σχολιάστε εδώ