Οι Τούρκοι εμβόλισαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος! – Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο (Video-ντοκουμέντο)

Οι Τούρκοι εμβόλισαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος! – Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο (Video-ντοκουμέντο)

– Η Τουρκία για ακόμη μία φορά εκτίθεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας 

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο». Αυτό τονίζει, με σημερινή δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Επίσης, ο υπουργός επισημαίνει ότι «η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» ενώ σημιώνει πως «για ακόμη μία φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε – Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται…


«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», προσθέτει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα το περιστατικό αποκάλυψε η δημοσιογράφος της γερμανικής Bild, Λιάνα Σπυροπούλου, με αναρτησή της στο twitter.

“Είναι στα δικά μας [χωρικά ύδατα] και μας χτύπησε, πίσω… μας έσπασε τα ρέλια”, ακούγεται να φωνάζει -προφανώς προς τον κυβερνήτη- ένας εκ των επιβαινόντων στο ελληνικό σκάφος. Άλλος προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κυβερνήτη του σκάφους στις σωστές μανούβρες για να φύγει από σημείο χωρίς παρατράγουδα, ενώ ακούγονται και ορισμένα “γαλλικά”… στα ελληνικά, από τον έναν Έλληνα.

H ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι σαφής πρόθεση της τουρκικής ακταιωρού ήταν ο εμβολισμός του σκάφους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.»

Πηγή πληροφοριών militaire.gr, newpost.gr


Σχολιάστε εδώ