Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε και ετοιμάζει το… Oruc Reis – Έχασε το στοιχείο του αιφνιδιασμού…

Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε και ετοιμάζει το… Oruc Reis – Έχασε το στοιχείο του αιφνιδιασμού…

Θα εκβιάσει την ΕΕ με γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει σε Συρία και “γαλάζια πατρίδα” αλλά… και λεφτά

– Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει από την ελληνική πλευρά για τα όσα ετοιμάζει ο… εκνευρισμένος Πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναμένεται δραματική αύξηση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα της χώρας μας, καθώς ο κ. Ερντογάν, μετά την “πόρτα” των Ευρωπαίων και εφόσον δεν κατάφερε να πάρει την άμεση στήριξή τους για να υλοποιήσει τα “κατοχικά” σχέδιά του στο βόρειο κομμάτι της ταλαιπωρημένης Συρίας και φυσικά δεν κατάφερε να πάρει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, “παίζει” με τον χρόνο.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν στηρίζει απροκάλυπτα τον Άσαντ, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, επικρατεί και επαναφέρει σταδιακά τα εδάφη της Συρίας υπό τον κυβερνητικό έλεγχο, ο Ερντογάν θα προχωρήσει στο επόμενο σχέδιο για να εκβιάσει περαιτέρω την ευρωπαική ηγεσία, και όχι μόνο. Το σχέδιο δεν είναι άλλο από την ΑΟΖ βάσει του ανυπόστατου τουρκο-λυβικού μνημονίου.

Ετοιμάζει το “Oruc Reis” για έρευνες σε περιοχή συμφερόντων μας. 

Πόσο, είναι διατεθειμένη η Τουρκία να αυξήσει την προκλητικότητα και την επιθετικότητά της, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκλησης κάποιου «μίνι» θερμού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο πλευρές;

Όπως όλες οι κινήσεις των Τούρκων, έτσι και η συγκεκριμένη κίνηση παρακολουθείτε στενά από τις ελληνικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr. Tο Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και η πορεία του δείχνει ότι σύντομα μπορεί να είναι σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων, δηλαδή στην περιοχή όπου είχε πλεύσει και πριν από λίγο καιρό, ανατολικά της Κρήτης.

Αυτό που μέχρι στιγμής πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης στον Έβρο μετά την Καθαρά Δευτέρα αιφνιδίασε την Άγκυρα και συνέβαλε στην ανατροπή των παράλογων σχεδίων της Τουρκίας. Παράλληλα, δε, ¨ξύπνησε” τα ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που εκνεύρισε τον Ερντογάν, ο οποίος περίμενε να “πέσουν” οι άμυνες της Ελλάδας μόνο με τον υβριδικό πόλεμο.

Να σημειώσουμε πως και στο Αιγαίο τα απανωτά επεισόδια με τις επακουμβήσεις – παρενοχλήσεις των ελληνικών σκαφών του Λιμενικού δείχνουν πως δεν μπορούν να κινηθούν, πλέον, ελεύθερα στον θαλάσσιο χώρο.

Ο Ερντογάν δείχνει πως έχασε το στοιχείο του αιφνιδιασμού…

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές οι σημερινές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει τόσο σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, όσο και το περιστατικό με το σκάφος στην Κω, με ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών. “Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας”, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου. “Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής.” “Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

paron.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο
Ερντογάν: Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε – Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται…

 

 


Σχολιάστε εδώ