Θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην  τον φάνε οι… «Λύκοι»

Θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην τον φάνε οι… «Λύκοι»

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Μετά τη μεγάλη πρόκρισή του επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο την περασμένη Πέμπτη, ο Ολυμπιακός ρίχνεται ξανά στη μάχη του Europa League.

Αντίπαλος στους «16» μια ακόμα αγγλική ομάδα, η οποία μπορεί να μην έχει τη βαριά φανέλα των «κανονιέρηδων», αλλά αυτήν την εποχή είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς και αυτό το φανερώνουν τ’ αποτελέσματα και εντός και εκτός συνόρων. Η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να είναι… πολύ προσεκτική για να μην τη… φάνε οι «Λύκοι».

Ο Ολυμπιακός εκτός από την… πάρτη του παίζει και για να εξαντλήσει και τις τελευταίες πιθανότητες που έχουμε να επιστρέψουμε στη 15η θέση της κατάταξης της UEFA, κάτι που θα μας δώσει το δικαίωμα και τη σεζόν 2021 – 2022 να έχουμε πέντε κι όχι τέσσερις ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στην έδρα της Άρσεναλ χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Η χώρα μας ύστερα από το διπλό στο Λονδίνο βρίσκεται στη 17η θέση με 26.100 βαθμούς και απέχει 650 πόντους από τη 16η Κύπρο. Σε περίπτωση δύο νικών κόντρα στη Γουλβς η ομάδα του Πειραιά θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεπεράσει την Κύπρο (αυτό, πάντως, θα συμβεί και με μία νίκη και μία ισοπαλία, συν το μπόνους) και να μειώσει την απόστασή της από την Τσεχία που είναι στη 15η θέση.

Η απόσταση από την Τσεχία είναι αυτή τη στιγμή στους 1.200 πόντους, αλλά οι Τσέχοι δεν έχουν πλέον ομάδα στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει με δύο νίκες τη Γουλβς θα καρπωθεί συνολικά 1.000 πόντους. Επομένως, από εκεί και πέρα θα μπορεί να καλύψει τη διαφορά των 200 πόντων που θα απομένει από την Τσεχία, ακόμα και αν στους «8» κάνει μία νίκη και μία ήττα ή δύο ισοπαλίες, άσχετα αν πάρει την πρόκριση. Βέβαια, αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα.

Από την άλλη, επίσης, η πρόκριση του Ολυ­μπιακού κράτησε τους Ελβετούς, οι οποίοι βρίσκονται στη 19η θέση με 25.200 βαθμούς και εκπροσωπούνται μόνο από τη Βασιλεία, που α­ντιμετωπίζει στους «16» του Europa League την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε απόσταση 900 πό­ντων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί με δύο ήττες από τη Γουλβς, θα πρέπει η Βασιλεία να προκριθεί με δύο νίκες, ώστε μαζί και με το μπόνους να μας ξεπεράσει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ