Παυλόπουλος: Δεν θα περάσει η τουρκική αυθαιρεσία

Παυλόπουλος: Δεν θα περάσει η τουρκική αυθαιρεσία

«Η τουρκική αυθαιρεσία δεν θα περάσει. Η Τουρκία θα υποχρεωθεί να σεβασθεί στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας». Το μήνυμα αυτό –με αποδέκτη την Άγκυρα– εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δ. Συλλούρη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο τόσο στην υπεράσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

«Μιας λύσης όμως», σημείωσε, «η οποία, με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποκλείει εκ προοιμίου την συνομοσπονδιακή μορφή της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης αποκλείει τη διαιώνιση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων τρίτων και, πολύ περισσότερο, την παραμονή στο έδαφός της στρατευμάτων κατοχής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Συλλούρης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, καθώς επίσης και των χωρών (λαών) που έχουν αντίθετη αντίληψη από αυτήν της Τουρκίας. «Τα θέματα μεταξύ των λαών λύνονται με την ανάπτυξη, τη συνεργασία, την ειρήνη και την πρόοδο και όχι με αρπακτικές συμπεριφορές και πολεμικές διαθέσεις», τόνισε.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ekirikas.com


Σχολιάστε εδώ