Ο κορονοϊός απέτρεψε τη σύγκρουση στο ΚΙΝΑΛ

Ο κορονοϊός απέτρεψε τη σύγκρουση στο ΚΙΝΑΛ

-Με την αναβολή της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, όπου… σύντροφοι θα τα έψαλλαν στην ηγεσία

Εντείνει τις προσπάθειες για συγκρότηση στιβαρού αντιπολιτευτικού λόγου και μετώπου, με αντιδεξιά κατά βάση χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά, αν και προσπαθεί ακόμα να κλείσει τον κύκλο της εσωτερικής γκρίνιας, που άνοιξε με αφορμή το περιβόητο πλέον ραντεβού σε δημόσια θέα για καφέ στη «Μεγάλη Βρετανία» του Κώστα Γείτονα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η κ. Γεννηματά λαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για συνεννόηση σε μεγάλα και κρίσιμα κοινωνικά θέματα, επαναφέρει με έμφαση και ένταση την αναγκαιότητα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα με την Τουρκία και την ασφάλεια των συνόρων. Φαίνεται δε ότι σε αυτό συμπίπτει και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να δίνει μια ανάσα στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη –αν και ήταν απρόσμενο– είναι η αναβολή της προγραμματισμένης για τα μέσα Μαρτίου Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Και αυτό διότι υπήρχαν πολλά μηνύματα από την Περιφέρεια που τόνιζαν ότι στην παρούσα συ­γκυρία δεν μπορεί να τραβήξει μια τέτοια διαδικασία. «Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παρατεταμένες εσωκομματικές διεργασίες», επεσήμαινε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Επιπλέον, δεν έχουν διαλυθεί τα σύννεφα από τις πρόσφατες εσωκομματικές αναταράξεις και αντιπαραθέσεις για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί το ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «ο κορονοϊός ήταν μια καλή αφορμή για να παγώσουν, έστω προσωρινά, οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης, καθώς ήταν πολύ πιθανό να εντείνονταν ο διχασμός και η εσωστρέφεια».

Η κ. Γεννηματά, όπως φαίνεται, έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ΚΙΝΑΛ και δεν αμφισβητείται, ωστόσο θέλει να κλείσει άμεσα ο νέος κύκλος γκρίνιας και εσωστρέφειας, που φαίνεται να συντηρείται, αν και σε μικρότερο βαθμό. Βέβαια, κανένας από όσους διεκδίκησαν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται να δημιουργεί θέμα τη δεδομένη στιγμή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δραστηριοποιείται στο Ευρωκοινοβούλιο, διατηρεί τις απόψεις του, αλλά δεν εμπλέκεται, για την ώρα τουλάχιστον, ανοικτά στα εσωκομματικά. Ο Γιώργος Καμίνης έχει ενσωματωθεί στο ΚΙΝΑΛ, έχει σημαντική δραστηριότητα στη Βουλή και αποφεύγει να δημιουργεί τριβές με την ηγεσία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί μια αυτονομία απόψεων, αλλά δίνει καθημερινά μάχες στη Βουλή και παντού και δεν ανοίγει ζητήματα, αν και είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, θέματα δημιουργούνται από τις εξάρσεις κάποιων στελεχών και βουλευτών που ενδεχομένως αναζητούν κάποιο ρόλο. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την επιστολή της μετά τη δημοσιοποίηση του ραντεβού Γείτονα – Φλαμπουράρη και την κόντρα της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον Βασίλη
Κε­γκέρογλου, δημιούργησε ένταση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Υπάρχει μάλιστα και μια σχετική ψυχρότητα με κεντρικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που μάλλον επιτάθηκε τα τελευταία 24ωρα, ύστερα από μια νέα α­ντιπαράθεση –όχι πάντως για μείζονα ζητήματα– της κ. Γιαννακοπούλου με βουλευτές από την Περιφέρεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ