Πάλι μόνοι… Μας πούλησαν για άλλη μια φορά οι… σύμμαχοί μας και οι… εταίροι μας

Πάλι μόνοι… Μας πούλησαν για άλλη μια φορά οι… σύμμαχοί μας και οι… εταίροι μας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Για άλλη μια φορά δικαιώνεται ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, με τους στίχους του:

«Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλή».

Αυτοί οι στίχοι είναι και σήμερα ο εφιάλτης των πολιτικών μας, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που κυβερνά και έχει στα χέρια του τα κλειδιά της πατρίδας μας. Λες και έχουν γραφτεί σήμερα…

Ό,τι συνέβαινε τότε, πριν από 200 χρόνια, το ζούμε και σήμερα. Με τον ίδιο στυγνό Τούρκο απέναντι… Όλες οι πόρτες κλειστές και σήμερα. Όπως και τότε… Και μάλιστα με τη… φιλική συμβουλή του Αμερικανού, χτυπώντας την πλάτη του πρωθυπουργού μας, «Βρείτε τα»… «Δώστε κάτι για να ηρεμήσει το θηρίο», ήταν… η συμπαράσταση του κ. Τραμπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα… αφεντικά της Ευρώπης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, που ήρθαν μια βόλτα από δω, είδαν τα… έργα του Σουλτάνου, ο οποίος εκβιάζει με τους «πρόσφυγες» και είναι υπεύθυνος για εκείνους που πνίγονται,» μας χτύπησαν… φιλικά στην πλάτη, είπαν ένα «ευχαριστώ που φυλάτε τα ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωσαν την αλληλεγγύη τους και φεύγοντας, αφού έφαγαν το… καταπέτασμα, είπαν ότι ΘΑ μας δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση 700 εκατ. ευρώ σε… δόσεις. Ήταν δε τόσο πολύ κοντά μας, που ούτε μία κακή λέξη δεν βρήκαν να πουν κατά του πολεμοχαρή Ερντογάν, που όλα τα θεωρεί δικά του, φοβούμενοι προφανώς μην εκστρατεύσει προς τις Βρυξέλλες. Και τους πει ότι όλα είναι δικά του.

Πού να του στείλουν τελεσίγραφο και να του πουν ότι όλα αυτά που επιχειρεί είναι σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Και ότι εδώ και τώρα θα πρέπει να τα μαζέψει όλα και να κάτσει μέσα στα σύνορά του. Ότι αρκετά τον ανέχθηκαν… Ότι παρατραβάει το σκοινί…

Τι λέμε τώρα; Ποιοι να τραβήξουν το αυτί του Ταγίπ, του Σουλτάνου; Τους έχει όλους στην τσέπη του. Και τους απειλεί. Απόδειξη, ο αποκλεισμός της Ελλάδας με απαίτηση του Ερντογάν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη. Η κυρία Μέρκελ στάθηκε προσοχή στον Ερντογάν. Ο λόγος; Πάνω από 100 δισ. ευρώ είναι οι εξαγωγές της Γερμανίας στην Τουρκία. Όλους τους έχει στο τσεπάκι του.

Κακά τα ψέματα…
Πολύ πικρή η αλήθεια…
Ανθρωπάκια είναι ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα κυβερνούν την Ευρώπη.
Έτσι και τους έβαζες δίπλα στους μεγάλους ηγέτες που έκαναν πράξη το όνειρο, το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, δεν θα τους έπαιρνες ούτε στη δούλεψή σου.
Απέδειξαν αυτές τις μέρες πόσο μικροί είναι.

Ανίκανοι να προστατεύσουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν βγήκε κανένας από τους ηγέτες της να πει στον Ερντογάν: «Κοίτα, τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια και χερσαία, είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η όποια παραβίαση των συνόρων της Ελλάδας είναι ακαριαία παραβίαση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εκείνη τη στιγμή θα έχεις να κάνεις με την ΕΕ. Θα μας βρεις ΟΛΟΥΣ απέναντι».

Πού τέτοια κότσια…
Δεν πωλούνται στην αγορά…
Για άλλη μια φορά είμαστε μόνοι μας…
Δεν είναι η πρώτη. Ούτε η τελευταία…
Το έχει η μοίρα μας…
Τίποτα ποτέ δεν μας χαρίστηκε…

Τούτη η γη είναι ποτισμένη όχι μόνο με ιδρώτα αλλά και με αίμα… Έχει γράψει Ιστορία που τη ζηλεύουν παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Δεν λειτουργήσαμε ποτέ ως κατακτητές.
Το βεβαιώνει η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας…

Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τα ιερά και τα όσια που κληρονομήσαμε…
Από τους άλλους, εκείνους που μας κάνουν τους φίλους, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Αυτό διαμηνύει, σε εμάς αλλά και σε κάθε ελεύθερο πολίτη, ο Διονύσιος Σολωμός:

«Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ’ ανάσασιν καμιά.
Άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ