Στα ΜΟΕ εντάσσονται και οι αθλητικές εκδηλώσεις!

Στα ΜΟΕ εντάσσονται και οι αθλητικές εκδηλώσεις!

Πράγματι, κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει στη λεωφόρο Μεσογείων όσον αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση σοβαρών θεμάτων που άπτονται των ελληνοτουρκικών. Τελευταίο δείγμα γραφής δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, όταν ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ.

Για την ουσία αλλά και το τυπικό της διαδικασίας αυτής έχουμε διατυπώσει τις επιφυλάξεις μας, καθώς ΜΟΕ υπάρχουν άνω των 30, υπάρχει το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των υπαρχόντων ΜΟΕ και όχι η επινόηση νέων, που απλώς δεν τηρούνται.

Μάλιστα, με έκπληξη διαβάσαμε μια πρώτη ενημέρωση από το ΥΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία «συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις…». Ωστόσο σε λίγη ώρα η ενημέρωση αυτή εξαφανίσθηκε και υπήρξε νέα, στην οποία αναφερόταν απλώς το γεγονός της ολοκλήρωσης των συνομιλιών.

Προφανώς, ακόμη και εκ των υστέρων, οι συ­ντάκτες της πρώτης ανακοίνωσης αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο περί επιπόλαιας ανακοίνωσης, που μόνο να εκθέσει μπορούσε την ελληνική πλευρά.

Όχι μόνο γιατί αυτά τα μέτρα περί ανταλλαγής επισκέψεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αθλητικές εκδηλώσεις προβλέπονται ήδη και έχουν συμφωνηθεί ως ΜΟΕ εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία, αλλά γιατί έδειξαν ότι είτε ήθελαν να αποκρύψουν το αδιέξοδο και τη ματαιότητα των συζητήσεων για ΜΟΕ είτε επειδή πράγματι θεωρούσαν ότι είναι σπουδαίο επίτευγμα, που προωθεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μειώνει την ένταση στο Αιγαίο, το να παίζουν βόλεϊ ή τένις ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Δεν ξέρουμε τι απ’ όλα συμβαίνει, πάντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ελπίζουμε να μην είναι και η διαπραγμάτευση αντίστοιχη της επικοινωνιακής διαχείρισης αυτών των θεμάτων.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ