Νίγηρας: 3 εκατομμύρια άνθρωποι ταλανίζονται από έλλειψη ασφάλειας, υποσιτισμό, περιοδικές επιδημίες, πλημμύρες, ξηρασία και εκτοπίσεις πληθυσμού

Νίγηρας: 3 εκατομμύρια άνθρωποι ταλανίζονται από έλλειψη ασφάλειας, υποσιτισμό, περιοδικές επιδημίες, πλημμύρες, ξηρασία και εκτοπίσεις πληθυσμού

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι στον Νίγηρα, από τους οποίους πάνω από τους μισούς είναι παιδιά, υποφέρουν τον τελευταίο χρόνο από διάφορες ανθρωπιστικές κρίσεις και χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) εκτιμούν ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια καθώς ταλανίζονται από έλλειψη ασφάλειας, υποσιτισμό, περιοδικές επιδημίες, πλημμύρες, ξηρασία και εκτοπίσεις πληθυσμού.

Ο Νίγηρας, μια φτωχή χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, από το 2015 αντιμετωπίζει φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών στα δυτικά (στο τριεθνές Νίγηρα – Μαλί – Μπουρκίνα Φάσο) και στα νοτιοανατολικά (στα σύνορα με τη Νιγηρία).

Στις περιοχές αυτές η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας έχει χειροτερέψει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κύματα χιλιάδων προσφύγων, εκπατρισμένων, εσωτερικά εκτοπισμένων και μεταναστών.

Όλοι τους, σύμφωνα με τη Unicef, «χρειάζονται πρόσβαση στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και προστασία για να επιβιώσουν».

Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να καλυφθούν οι ανά­γκες όλων αυτών των ανθρώπων. Ορισμένοι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι ζουν ανάμεσα σε ήδη υποσιτισμένους ανθρώπους.

«Στις ήδη εύθραυστες κοινότητες υποδοχής το βάρος των εξαναγκαστικών εκτοπισμών εντείνει τους κινδύνους για την υγεία, την προστασία, τη διατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της Unicef στον Νίγηρα Φελισιτέ Τσιμπιντάτ σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ντίφα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ