Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα πνίγει μετανάστες στη θάλασσα ή τους πυροβολεί – Ψυχολογικό πόλεμο με φωτο απο Έλληνες στη Συρία το 1942!

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα πνίγει μετανάστες στη θάλασσα ή τους πυροβολεί – Ψυχολογικό πόλεμο με φωτο απο Έλληνες στη Συρία το 1942!

– Ο Ερντογάν θέλει να έχει διοικητικό έλεγγο στο νέο κράτος της Συρίας και απειλεί την ΕΕ με χιλιάδες μετανάστες αν δεν τον βοηθήσουν!

Άκρος προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδίδει μαθήματα διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωματων μιλώντας σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) την Τετάρτη.

Κάνοντας “μάθημα” περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα να δεχτούν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τους, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο περί Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι  “Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τους μετανάστες, όπως να τους πνίξουν στη θάλασσα ή ακόμα και να τους σκοτώσουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια μέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος τη βοήθεια που έλαβαν οι Ελληνες που επέζησαν από τις ναζιστικές θηριωδίες και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτσας: «Διακινητής μεταναστών η Τουρκία»


“Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία στη Συρία”, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους.

Ενώ ταυτόχρονα τους κατηγορεί για αθέτηση της συμφωνίας η οποία σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο η τελωνειακή ένωση έπρεπε επίσης να ενημερωθεί σύμφωνα με τη συμφωνία. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις υποσχέσεις της ΕΕ, η Τουρκία ανέλαβε την ευθύνη της αποθάρρυνσης της παράνομης μετανάστευσης μέσω του Αιγαίου, με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά των διακινητών ανθρώπων και τη βελτίωση των συνθηκών για πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριους που ζουν στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν θέλει να συμμετέχει άμεσα η Τουρκία στο νέο Συριακό κράτος…

Ο Πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συντάγματος στη Συρία βασισμένου στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, καθώς και σε ελεύθερες εκλογές και δημοκρατική διοίκηση.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία.

Με πληροφορίες απο το Daily Sabah


Σχολιάστε εδώ