Προχωρά η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Προχωρά η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς στο Κανάλι 1, κρατάει μεν χαμηλά τον πήχη, ωστόσο οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα.

Όμως, για να γίνει η μεταφορά των φυλακών χρειάζονται:

Πρώτον, Η εξεύρεση χώρου, κάτι που έχει ήδη υλοποιηθεί, αφού ένα παλαιό στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο παραχωρήθηκε από το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεύτερον, Να γίνουν άμεσα οι σχετικές μελέτες και η έ­γκρισή τους.

Τρίτον, Το σχήμα χρηματοδότησης, που και αυτό έχει λυθεί, αφού αποφασίστηκε το έργο να γίνει μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή Συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το Μετρό

Μιλώντας για το θέμα του Μετρό, είπε ότι μετά το Πάσχα η πλατεία Ελευθερίας θα δοθεί στους κατοίκους, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της κατασκευής του σταθμού. Το Μετρό θα είχε λειτουργήσει στον Κορυδαλλό από το τέλος του 2019, δεδομένου ότι δεν έχει βρεθεί σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων συμβατό με το υπάρχον. Πάντως, όπως αποκάλυψε, εξετάζεται ένα πολύπλοκο σύστημα για να αντιμετωπιστεί το θέμα και αν αυτό λειτουργήσει ο Κορυδαλλός μέσα στο καλοκαίρι θα έχει Μετρό, το οποίο θα διακινεί 20.000 άτομα την ημέρα στον Κορυδαλλό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ