Στ. Μάνος κατά Μητσοτάκη

Στ. Μάνος κατά Μητσοτάκη

-Οι ιδιώτες πάροχοι τρίβουν τα χέρια τους με την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ

Υπαινιγμούς σε βάρος της κυβέρνησης διατυπώνει ο πρώην υπουργός Στ. Μάνος, τονίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της ενέργειας εξυ­πηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Σε άρθρο του σε ημερήσια εφημερίδα («Νέα») ασκεί δριμεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ. Χαρακτηρίζει «βιαστική» την απόφαση αυτή, από την οποία θα ωφεληθούν τα μέγιστα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Η Γερμανία, που δεν χρειάζεται να αποδείξει περιβαλλοντική ευαισθησία, απολιγνιτοποιεί μέχρι το 2038. Εμείς μέχρι το 2023!

Ποιος θα καλύψει το κενό που θα δημιουρ­γηθεί; Οι ιδιώτες πάροχοι προφανώς που θα τρίβουν τα χέρια τους». Πρόσθεσε δε στη συνέχεια: «Τα ‘‘βιαστικά’’ σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ό,τι σχετίζεται με την ενέργεια (αλλά και τα μεγάλα έργα – θυμίζω τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης) δεν είναι δείγμα αποφασιστικότητας, αλλά απειρίας και κακών συναναστροφών».

Από πλευράς κυβέρνησης, είτε σε επίπεδο πρωθυπουργού είτε αρμόδιου υπουργού, δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή απάντηση στην κριτική και στους υπαινιγμούς του κ. Μάνου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ