Παρουσίαση βιβλίου: «Η επανάσταση της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης EMDR – Οδηγός για το κοινό»

Παρουσίαση βιβλίου: «Η επανάσταση της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης EMDR – Οδηγός για το κοινό»

Οι ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Tal Croitoru, «Η επανάσταση του EMDR – Οδηγός για το κοινό» (μετάφραση Βασιλικής Σφυρή) –το οποίο έχει γίνει best seller σε πολλές χώρες, και κυκλοφόρησε στη χώρα μας από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις με την υποστήριξη της EMDR Hellas– που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, ώρα 18.00–20.00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 Αθήνα).
Η EMDR (Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων) αποτελεί μέθοδο ολοκληρωμένης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης.

Το βιβλίο θα προλογίσουν:
– ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Δρ Γεώργιος Χρούσος, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Tμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Κλινικός Ερευνητής Παγκόσμιας Εμβέλειας
– και η Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας και τ. Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ Δρ Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά οι πιανίστες: Γιάννης Λογιάδης και Αποστόλης Μαργαζής.



Το βιβλίο 

Αν και μετράει μόλις τριάντα έτη στον επιστημονικό χώρο, η μέθοδος EMDR (Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων) αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία μετά από εκατοντάδες έρευνες έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς ως μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για το ψυχικό τραύμα και όχι μόνον (μεταξύ άλλων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Το παρόν βιβλίο περιγράφει την ψυχοθεραπεία EMDR με εξαιρετικά άμεσο και εύληπτο τρόπο. Η Tal Croitoru, έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια η ίδια, θέλησε να μεταδώσει στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό της για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της καινοτόμου αυτής μεθόδου, διανθίζοντας την περιγραφή της με πολυάριθμα κλινικά παραδείγματα. Περιγράφει αναλυτικά την επιστημονική βάση, τα βήματα και τις διεργασίες που ακολουθούνται στις συνεδρίες, ώστε να εκριζωθεί το κεντρικό τραύμα και τα επακόλουθα συμπτώματα που οδηγούν κάποιον να αναζητήσει βοήθεια. Η αξιοπιστία της συγγραφέως και η εγκυρότητα της μετάφρασης φιλοδοξούν αφενός να συστήσουν τη θεραπεία EMDR στο ελληνικό κοινό και να ενθαρρύνουν ανθρώπους που επί χρόνια υποφέρουν να την εμπιστευτούν, και αφετέρου απευθύνονται στους θεραπευτές που εργάζονται στη χώρα μας, ανοίγοντας τη συζήτηση και αποτελώντας έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση στην πλούσια βιβλιογραφία και το ερευνητικό έργο της προσέγγισης EMDR, αλλά και της τραυματοθεραπείας γενικότερα.


Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

Κατηγορία: Ιατρική
ISBN: 978-960-452-289-7


Σχολιάστε εδώ