Όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε τώρα, κύριε Μητσοτάκη…

Όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε τώρα, κύριε Μητσοτάκη…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Δεν έχει προηγούμενο η πειρατική νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας για να επιβάλουν την κατασκευή μόνιμων φυλακών προσφύγων

Με όλον τον σεβασμό προς οποια­δήποτε κυβέρνηση έχει προέλθει από την ψήφο του ελληνικού λαού, και μάλιστα με υψηλό ποσοστό, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει, δυστυχώς, την εικόνα «παιδικής χαράς».

Μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνει ότι ήρθε χωρίς μπούσουλα. Με άδεια χέρια. Και με άδειες τις τσάντες. Την ώρα που θα έπρεπε για τα μεγάλα, τα ανοιχτά καυτά θέματα να έχει προγραμματίσει λύσεις κοστολογημένες και να έχει σχεδιάσει πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι αντιδράσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με ιδιοτέλεια. Το καράβι ξεκίνησε χωρίς πυξίδα και όπου το βγάλει η πορεία. Υποβάθμισαν τις θύελλες και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες, που ακόμη και ο… μούτσος ξέρει ότι θα υπάρξουν. Και αδιαφόρησαν για το τι συμβαίνει στη στεριά στην οποία θα προσεγγίσει το καράβι.

Στους οκτώ μήνες που είναι καπετάνιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καράβι έχει πορεία στο άγνωστο… Άρχισαν, όμως, τα… αστροπελέκια, με το πλήρωμα να μην έχει καμία πείρα, ιδιαίτερα στον θάλαμο επιχειρήσεων… Αναμενόμενη η κατάληξη… Οι «επιβάτες» άρχισαν να ανησυχούν για τις φουρτούνες. Με τα… κύματα να μην έχουν σταματημό. Σε όποιο μέτωπο και να κοίταζε η κυβέρνηση, όλο σε κλειστές πόρτες έπεφτε. Ακόμη και εκεί όπου υποτίθεται ότι είναι οι μόνιμοι… φίλοι μας, που ενεργούν πάντα ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Η πρόσφατη… στραβοτιμονιά οδήγησε το καράβι να αράξει στη Σάμο, που ζει χρόνια τώρα την τραγωδία του Προσφυγικού, όπως και η Λέσβος, η Χίος, η Λέρος, η Κως κ.λπ. Νησιά στα οποία οι αντοχές έχουν ξεπεραστεί. Και όλοι οι κάτοικοι είναι στο πόδι. Αρνούνται να γίνουν «αποθήκες ψυχών», κρατητήρια μικρών παιδιών, με αυτουργό τον νέο Αλή Πασά, τον Ερντογάν, υπό την ανοχή των εταίρων μας. Και με τις τοπικές Αρχές (περιφερειάρχης και δήμαρχοι) να αντιστέκονται.

Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι σε απευθείας μετάδοση. Και σε διεθνή προβολή… Η Αστυνομία ήταν το θύμα… Πάλι ο κακός… Σε κόντρα με την τοπική κοινωνία…

Το Μαξίμου, προ της συνολικής αντίδρασης των κατοίκων, αναγκάστηκε να σημάνει… ανακωχή.

Τότε θυμήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον διάλογο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τον αρνιόταν.

Παρότι επίμονα ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι… ικέτευαν για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε ώτα όμως μη ακουόντων.

Τελικά, μετά την αποτυχημένη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ με μπουλντόζες και γερανούς, το Μαξίμου άνοιξε την πόρτα. Εδέησε ο κ. Μητσοτάκης να καλέσει τους δημάρχους την περασμένη Πέμπτη. Τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη τον απέκλεισε γιατί τον εξύβρισε… Θυμίζει παιδικούς τσακωμούς…

Ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή των αδιεξόδων και της εκρηκτικής κατάστασης που είχαν δημιουργήσει τα τελεσίγραφα του Μαξίμου για την κατασκευή μόνιμων ΥΠΕΡΔΟΜΩΝ στα νησιά (240 στρέμματα θα κάλυπταν στη Σάμο). Από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποίησε ότι με τα ΜΑΤ στα νησιά δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσουν στο τραπέζι του Μαξίμου οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης, έβαλε νερό στο κρασί του και κάλεσε πίσω τις αστυνομικές δυνάμεις, που πήραν μια γεύση της καθολικής αντίστασης του λαού των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα…

Τα νταηλίκια ποτέ δεν οδήγησαν σε λύσεις, κύριε πρωθυπουργέ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ