Μας… δουλεύουν κατάμουτρα FIFA και UEFA

Μας… δουλεύουν κατάμουτρα FIFA και UEFA

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Κλαρκ τα μόνα που μπορεί να σου έρχονται στο μυαλό είναι: «Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι» (ή σανό αν προτιμάτε), «Δεν βρέχει, μας φτύνουν», «Μας δουλεύουν όλους κανονικά». Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το σκηνικό που στήθηκε στο Μαξίμου την Τρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης ίσως είχε πράγματι τις καλύτερες των προθέσεων πηγαίνοντας στην Ελβετία. Είχε την εντύπωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έβγαινε… ευεργετημένο από την παρέμβαση, την εμπλοκή των δύο ανώτατων αρχών.

Προβλήθηκε λοιπόν ως μεγάλο γεγονός το μνημόνιο που θα υπέγραφαν οι δύο υπερεθνικές ομοσπονδίες με την κυβέρνηση. Ήρθαν οι αξιωματούχοι τους στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και έπεσαν οι υπογραφές.

Και πας να διαβάσεις το κείμενο της συμφωνίας και διαπιστώνεις πως σε τρεις μήνες FIFA / UEFA θα μας παραδώσουν, λέει, μια «ολιστική μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι αξιωματούχοι ήρθαν, μας είπαν ότι θα κάνουν μια μελέτη και μετά θα επιχειρήσουν να πείσουν την ΕΠΟ να την αποδεχθεί και να τη… βελτιώσει! Τέτοιο χοντρό δούλεμα δεν πρέπει να έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως FIFA / UEFA κοροϊδεύουν και εμπαίζουν κατάμουτρα την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση, διότι μετά από τρεισήμισι χρόνια που διοικούν οι ίδιοι το ελληνικό ποδόσφαιρο μας είπαν ότι χρειάζονται διάστημα τριών μηνών προκειμένου να μελετήσουν την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταλήξουν στην εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του!

Άκουσον, άκουσον! Το λένε αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ξένο υπερδιοικητή, ξένο σύμβουλο διοίκησης και ξένο αρχιδιαιτητή της δικής τους επιλογής, δηλαδή αυτοί που διοικούν και επιτηρούν καθημερινά το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα.

Και μέχρι σήμερα τι έκαναν δηλαδή; Δεν μελετούσαν; Με τη στάση της η κυβέρνηση έδωσε στις δύο υπερκείμενες αρχές το δικαίωμα να μας συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς που τους πλασάρουν καθρεφτάκια!

Η αρχή της κουβέντας θα έπρεπε να είναι το «απέτυχε οτιδήποτε προσπαθήσατε εδώ και τρεισήμισι χρόνια στην Ελλάδα, πείτε μας τώρα ποιο είναι το νέο, το αναθεωρημένο σχέδιό σας».

Αντιθέτως η «ολιστική μελέτη» που υπογράφτηκε στην Αθήνα δεν προσθέτει απολύτως τίποτα στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν του έλειπαν ούτε οι νόμοι, ούτε οι κανονισμοί, ούτε οι ποινές. Η εφαρμογή τους ήταν πάντα το πρόβλημα. Από τη συνάντηση στο Μαξίμου δεν προέκυψε καν η δέσμευση ότι η τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της με φόντο την υπόθεση ΠΑΟΚ- Ξάνθης θα ενσωματωθεί στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Πρόκειται για φιάσκο. Κάτι που είχαν προβλέψει οι περισσότεροι.

Και μείναμε με την απορία πώς πρόλαβαν ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των FIFA / UEFA μέσα σε ένα μισάωρο να συζητήσουν διεξοδικά για ένα σωρό θέματα. Μη δουλευόμαστε κιόλας μεταξύ μας.

Όσα συμβαίνουν από την ημέρα που ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή για το ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα δεν αποτελούν πρόοδο. Όχι απλώς δεν ήρθαμε πιο κοντά στη λύση του προβλήματος, αλλά δώσαμε και παράταση χρόνου σε αυτή τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα

Στην ουσία χαμένο είναι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, που χάνει χρόνο και συνεχίζει να ζει βυθισμένο στα προβλήματά του. Και απομένουν οι κυβερνητικές κορώνες ότι θα αποβάλλεται από την Ευρώπη κάθε ομάδα που παράγοντές της θα κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις.

Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Και η μόνιμη αγωνία όλων μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα θα είναι μην τυχόν… κατεδαφιστεί η Τούμπα ή το «Καραϊσκάκης» σε κάποιο από τα τέσσερα ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ που ακολουθούν, διότι τότε άντε να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ