Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους αρμούς της εξουσίας…

Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους αρμούς της εξουσίας…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


…καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του για τα όσα έζησε ως πρωθυπουργός, ομολόγησε ντόμπρα και σταράτα ότι ως κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να τους ελέγξουν. Και βγήκαν από τα ρούχα τους οι δεξιοί πρωτίστως γιατί ο Τσίπρας ήθελε να βάλει στο χέρι τους αρμούς της εξουσίας, που προηγουμένως τους είχε στη δούλεψή της η ΝΔ και παλαιότερα ως ΕΡΕ. Και όλα ήταν μια χαρά.

Ξέχασαν εκείνα τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων», όταν αν δεν είχες πιστοποιητικό εθνικοφροσύνης δεν μπορούσες να διοριστείς στο Δημόσιο ούτε μπορούσες να βγάλεις διαβατήριο ή να πάρεις ναυτικό φυλλάδιο για να μπαρκάρεις αν δεν υπέγραφες δήλωση μετανοίας.

Ποιοι είναι οι αρμοί της εξουσίας; Είναι το κλειδί με το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών, τους πρέσβεις και τον Επίτροπο στην ΕΕ.

Αυτοί οι αρμοί της εξουσίας ήταν στη διάθεση όλων των κυβερνήσεων. Τα… άγια! Πείραξε τους αντιπάλους η ομολογία του Τσίπρα. Το… παράπονό του. Ότι δεν έλεγξε τους αρμούς της εξουσίας, κάποιοι από τους οποίους ελέγχονται από τη μεριά πέραν του Ατλαντικού…


Να τον χαίρονται… Υπέρ της πρότασης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τερματισμό των προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ελλάδας είχε ταχθεί το 2015 ο υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς!


Έρχονται δισεκατομμύρια… Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσθέσει 195 δισ. ευρώ την περίοδο 2020 – 2035! Ακόμη δεν την είδαμε και έτρεξαν να την κοστολογήσουν… Την ώρα που κανείς δεν ξέρει ποιες δουλειές θα… θάψει αυτή η τεχνητή νοημοσύνη…


Σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένα ΜΜΕ για ρήξη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η συνάντηση Φλαμπουράρη – Γείτονα κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ο καιρός θα το δείξει…


Ο Σαμαράς δεν θα μείνει ανενεργός… Οι εκπλήξεις δεν θα αργήσουν, Κυριάκο…


Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη ζει και βασιλεύει… Προκηρύσσει, στη μνήμη του Νίκου Θέμελη, τη χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές, με χορηγία της Μαριάννας Θέμελη. Τα βοηθήματα αφορούν την περίοδο 2020 – 2021 και είναι για τελειόφοιτους φοιτητές ή αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Θα χορηγηθούν δύο οικονομικά βοηθήματα, από 10.000 ευρώ έκαστο, για έναν χρόνο. Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.


Την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στις διαδικτυακές πύλες και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές των Οργανισμών του δημόσιου τομέα ζητάει από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στην οποία επισημαίνει το αυτονόητο: «Όλοι είμαστε ίσοι. Όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρχει η ελάχιστη διάκριση για κανέναν, αλλά οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό όσων χρειάζονται τη βοήθειά μας. Είναι καθήκον μας, επιβάλλεται από την ανθρώπινη ύπαρξή μας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ