Λαβρόφ: Προτροπές για εκεχειρία στην Ιντλίμπ ισοδυναμούν με παράδοση

Λαβρόφ: Προτροπές για εκεχειρία στην Ιντλίμπ ισοδυναμούν με παράδοση

Οποιεσδήποτε προτροπές για πιθανή εκεχειρία με τρομοκράτες που δρουν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ σημαίνουν παράδοση σε αυτούς και ενθάρρυνση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την 43η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να δημιουργήσουν εμπόδια κατά των εξτρεμιστών, επειδή κάποιες δυνάμεις τείνουν να δικαιολογούν τις θηριωδίες ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις προσπάθειες χρησιμοποίησης της θρησκείας σε γεωπολιτικά παιχνίδια. “Οι θρησκευτικές διαιρέσεις αναπτύσσονται, οι ιεροί χώροι βεβηλώνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου σε αυξανόμενο αριθμό. Οι πιστοί και οι ιερείς υφίστανται επιθέσεις, διώκονται και σκοτώνονται”, ανέφερε. “Ο αριθμός των χριστιανών έχει μειωθεί σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής ή ακόμα και εξαφανίστηκε, ενώ είναι η περιοχή στην οποία ζούσαν χριστιανοί για αιώνες”, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: slpress.gr


Σχολιάστε εδώ