4ο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Βουλγαρίας: Επισφράγιση της διμερούς συνεργασίας με συμφωνίες – Κοινές δηλώσεις (video)

4ο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Βουλγαρίας: Επισφράγιση της διμερούς συνεργασίας με συμφωνίες – Κοινές δηλώσεις (video)

Η διεύρυνση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας βρέθηκε στο επίκεντρο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της ενέργειας.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ. Στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση. Ακολούθησαν κοινές δηλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως δήλωσε χθες Τρίτη κατά τη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του νομού Ροδόπης στην Κομοτηνή, πρόκειται να θέσει σήμερα στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, το αίτημα να υπάρξει ρηματική διακοίνωση ώστε να περνούν από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας και τουριστικά λεωφορεία και μετά φορτηγά.

Στις εργασίες του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου θα συμμετέχουν οι Έλληνες υπουργοί: Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοι τους υπουργοί.

 


Σχολιάστε εδώ