Μας σέρνουν στη Χάγη με τη θηλιά στον λαιμό!

Μας σέρνουν στη Χάγη με τη θηλιά στον λαιμό!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Τρίβει τα χέρια του ο Ερντογάν…

-Με συνοδούς Σημίτη, Παπανδρέου, Ντόρα, Διαμαντοπούλου και όλη τη γνωστή παρέα του ΕΛΙΑΜΕΠ, με πρώτο τον Θ. Ντόκο, σύμβουλο του πρωθυπουργού, που είναι σημαιοφόρος της συνεκμετάλλευσης – Χρ. Ροζάκης: Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι! – Ύμνοι του αμερικανού πρέσβη για το Δίκτυο της Διαμαντοπούλου…

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τη Χάγη. Τη σφραγίδα έβαλαν οι συνάξεις αυτών που κινούν τα νήματα για τη μοιρασιά του Αιγαίου, όπως απαιτεί ο νταής γείτονας, ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βάζει την ατζέντα και εμείς, ως φοβισμένα ανθρωπάκια, λέμε: «Ό,τι πεις, αφέντη»…

Είναι εντυπωσιακή η… σύμπτωση (κάθε άλλο παρά τυχαία, προφανώς θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι είμαστε… συζητήσιμοι) της πραγματοποίησης δύο συγκεντρώσεων –σε διαφορετικούς χώρους– την εβδομάδα που πέρασε από δύο… think tanks, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου, όπου ήταν παρών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με θέμα την αντιμετώπιση των τελεσιγραφικών απαιτήσεων της Τουρκίας με διάλογο…

Στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ παραβρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Παπανδρέου, σημαιοφόροι και οι δύο της προσφυγής στη Χάγη, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν με ποιους όρους, τι θα δώσουμε από όσα έχει βάλει στο τραπέζι ο Ερντογάν, ο οποίος κάθε άλλο παρά κρύβει τις τελεσιγραφικές απαιτήσεις του – σχεδόν καθημερινά τις… διαφημίζει.

Προφανέστατα, κοινός ήταν ο στόχος: Να στρώσουν το χαλί για τη Χάγη, όπου κάθε άλλο παρά ευήκοα ώτα θα βρουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Απόδειξη, το ότι η Τουρκία είναι υπέρ της Χάγης με βάση τις διεκδικήσεις της, που τις προβάλλει με τις καθημερινές παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μας. Ήδη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ, είπε ευθέως: «Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας. Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι»!

Είναι εντυπωσιακό το ότι και στις δύο εκλεκτικές συνάξεις δεν ακούστηκε ούτε λέξη από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, που είναι η σημαία της χώρας μας. Ούτε ΕΝΑΣ από τους καλεσμένους ομιλητές δεν ήταν υποστηρικτής της εθνικής μας κυριαρχίας. Όλοι υπέρ τού «Να τα βρούμε», όπως συστήνει ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε όποιον έλληνα αξιωματούχο συναντάει.

Το είπε ευθέως ο κ. Τραμπ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο: «Βρείτε τα». Δεν διευκρίνισε, όμως, τι εννοεί, τι πρέπει να δώσουμε στο… θηρίο, τον Ερντογάν, για να ηρεμήσει. Αν και είναι γνωστό ότι μετά από λίγο θα ζητάει κι άλλα, όπως είναι η μόνιμη τακτική ΟΛΩΝ των ηγετών της Τουρκίας. Το αποδεικνύει και η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Ο μόνος που χάλασε το κλίμα στη σύναξη του ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τα είπε ωμά: «Δεν μπορεί να συζητάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια ημέρα να γίνονται υπερπτήσεις και παραβιάσεις. Δεν μπορεί να θέτουμε το θέμα των παραβιάσεων στις συζητήσεις και να μας απαντούν, ποιες παραβιάσεις; Φτάνει με τις θεωρητικές προσεγγίσεις. Πρέπει να βρούμε λύσεις, και η βάση για να γίνει αυτό είναι: Σεβασμός στο δίκαιο».

Δεν περνάει μέρα που να μην επιβεβαιώνεται ότι μας παίζουν τον… παπά οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας. Μια γεύση πήρε την περασμένη Τετάρτη η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όταν έβαλε το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, που παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Ο προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και στις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας», δήλωσαν οι έλληνες βουλευτές και αποχώρησαν. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Μαριέττα Γιαννάκου, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάριος Κάτσης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Διάχυτη είναι η ανησυχία για το τι μας μαγειρεύουν οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όταν ο «Αττίλας» εισέβαλε στην Κύπρο, το 1974, ο Έκτος Στόλος των ΗΠΑ βρισκόταν απέναντι από την Κερύνεια, αλλά δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την εισβολή. Στα Ίμια, μαύρες μέρες του Σημίτη, οι σύμμαχοί μας σφύριζαν αδιάφορα. Και από τότε έγιναν «γκρίζα ζώνη». Τη σημερινή εποχή, καθημερινές είναι οι απειλές των Τούρκων και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Μιλιά από Ευρώπη και Αμερική…

Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρες είναι αυτές οι συμπεριφορές των… φίλων και συμμάχων μας…

Δεν έχουν ξεχαστεί τα όσα βίωσε το Ριζοσπαστικό Κίνημα στα Επτάνησα κάτω από την μπότα της αγγλικής κατοχής.

Οι παρακάτω στίχοι του λαϊκού τραγουδιού τα λένε όλα για το τι πέρασαν, τι βίωσαν οι Επτανήσιοι μέχρι να ενωθούν με τον ελληνικό κορμό:

«Στην Κέρκυρα μας πάνε, στην Κέρκυρα μας πάνε,
στην Κέρκυρα μας πάνε να μας κρεμάσουνε,
μα εμείς θα τραγουδάμε, μα εμείς θα τραγουδάμε,
μα εμείς θα τραγουδάμε ώσπου να φτάσουμε.

Ζάκυνθος, Κέρκυρα,
δεν θα σας ξαναδώ,
Λευκάδα μου, Κεφαλονιά,
δεν θα σας ξαναδώ».

———

• Ο κ. Ντόκος είναι αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ