Φωτιές έχει ανάψει το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Φωτιές έχει ανάψει το συνέδριο της ΓΣΕΕ

-Θα γίνει υπό την προστασία των ΜΑΤ;

Για την Τρίτη είναι προγραμματισμένο σε ξενοδοχείο στο Καβούρι το συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μετάσχουν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ.

Αντίθετα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες! Ούτε βήμα πίσω».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ζητάει γνήσιο συνέ­δριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, ΜΑΤ και κρατική βία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη.
Επίσης, η ΕΙΝΑΠ μιλάει για «συνέδριο-παρωδία λίγων ωρών και συνοπτικών διαδικασιών, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και εποπτεία της κυβέρνησης και του ΣΕΒ».

Εξάλλου, ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο ΕΑΚ, σε επιστολή του τονίζει ότι πρόκειται για «ένα συνέδριο-φαστ τρακ, ένα συνέδριο-μαϊμού» και στρέφεται κατά του ΠΑΜΕ, σημειώνο­ντας ότι «είναι υπεύθυνο που έστω και τυπικά δεν έχουμε ΓΣΕΕ». Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Τα ΜΑΤ και η Αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά στα εργατικά συνέδρια. Η παρουσία των ΜΑΤ θα κάνει χειρότερα τα πράγματα».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ