Σούπερ ντέρμπι, με μέτρα που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση

Σούπερ ντέρμπι, με μέτρα που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση

– Ευχή όλων να πάνε όλα καλά στην Τούμπα, διότι αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε κίνδυνο

Σήμερα στην Τούμπα διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίες ελληνικές ομάδες της τελευταίες διετίας. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ και ο Ολυ­μπιακός. Βέβαια, μόνο μέτρα ασφαλείας για ποδοσφαιρικό αγώνα δεν θυμίζουν όλα όσα αποφασίστηκαν για το ντέρμπι… των ντέρ­μπι. Αντίθετα, όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη έχουν να κάνουν με… πολεμική επιχείρηση…

Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα στην Τούμπα! Θα είναι επίσης τρεις εισαγγελείς στο γήπεδο για να βοηθήσουν το έργο της αστυνομίας τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εξωτερικά.

Επίσης, δίχτυ ασφαλείας θα μπει σε όλο το γήπεδο, ενώ θα υπάρχουν ζώνες και φραγμοί ελέγχου και θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι στην είσοδο του γηπέδου.

Αιτία για όλα αυτά η μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων. Οι ιδιοκτήτες των δύο ομάδων, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν ξεκινήσει ανηλεή πόλεμο και κάθε μέρα ο ένας… προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου.

Δεν είναι τυχαίο που από πλευράς της κυβέρνησης διέρρευσε ότι αν το σημερινό ματς δεν ολοκληρωθεί ομαλά μπορεί να έχουμε ακόμα και διακοπή πρωταθλήματος! Αυτό είναι κάτι, βέβαια, που δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ο κίνδυνος ποτέ δεν εκλείπει.

Και φυσικά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι προ των πυλών, λίγες ημέρες πριν από την έλευση των ανθρώπων της FIFA και της UEFA για την υπογραφή ενός νέου ποδοσφαιρικού μνημονίου. Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, είναι το ντέρμπι της χρονιάς σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και χωρίς αμφιβολία το ματς που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα ξεκινήσει ως πρώτη στη διαδικασία των πλέι οφ.

Είναι και πολλά ακόμη πράγματα εκτός από το βαθμολογικό, ωστόσο, το σημερινό ντέρμπι. Άλλωστε η διαφορά των δύο, όποιος κι αν είναι μπροστά, μπορεί να ανατραπεί στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ. Είναι μια μάχη επιβεβαίωσης, καθώς η καθεμιά από τις δύο ομάδες θέλει να αποδείξει πως είναι η καλύτερη. Ο ΠΑΟΚ ως ο νταμπλούχος, φυσικά, της προηγούμενης σεζόν, ο Ολυμπιακός ως αυτός που αμφισβητεί τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο μεγάλος του αντίπαλος την τελευταία τριετία και τα τρόπαια με τα οποία την έχει συνοδέψει.

Πρόκειται για τις δύο πιο ισχυρές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μακράν. Κουβαλάει πολύ βάρος αυτό το ντέρμπι, γι’ αυτό και έχει σημασία να δούμε ποια από τις δύο ομάδες θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να το σηκώσει. Πάντα τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ήταν ενδιαφέροντα. Το αποψινό, όμως, σίγουρα είναι το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα όσα προηγήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια. Αν, μάλιστα, δεν επηρεαστεί από το κλίμα έντασης και καταστεί δυνατό από την ώρα που θα αρχίσει μέχρι και την ώρα που θα τελειώσει να μη μας απασχολήσει τίποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο –μακάρι ακόμα και ο γερμανός διαιτητής Στίλερ να είναι… αόρατος–, μπορεί να είναι και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι…

Φωτο: screenshot


Σχολιάστε εδώ